
Facebook – Πλήρωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την ονομασία Meta
H επωνυμία ανήκε σε αμερικανική τράπεζα
H Meta Platforms, όπως ονομάζεται πλέον η Facebook Inc., κατέβαλε 60 εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την επωνυμία Meta από μικρή αμερικανική τράπεζα, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι δύο εταιρείες.
Η συμφωνία, σχολιάζει το Reuters, αναδεικνύει τη σημασία που δίνει στο όνομα Meta η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η οποία ελπίζει ότι οι επενδύσεις της στο metaverse –εικονικούς κόσμους όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν και να ψωνίζουν- θα αποδώσουν οφέλη τα επόμενα χρόνια.
Διαβάστε επίσης: Τι είναι το metaverse που οραματίζεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα Meta Financial Group ανέφερε σε έγγραφα προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ότι πούλησε τα παγκόσμια δικαιώματα της εταιρικής ονομασίας στην Beige Key LLC.
Πίσω από την άγνωστη εταιρεία βρίσκεται η Meta Platforms, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Facebook.
Ανέφερε ακόμα ότι οι συνομιλίες με την τράπεζα είχαν ξεκινήσει πριν ανακοινωθεί η αλλαγή ονόματος της Facebook Inc.
Αν και πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το metaverse απέχει ακόμα μια δεκαετία από το να γίνει πραγματικότητα, η Meta λάνσαρε την περασμένη εβδομάδα την εφαρμογή Horizon Worlds, η οποία επιτρέπει σε χρήστες των γυαλιών εικονικής πραγματικότητας Oculus να δημιουργούν τα δικά τους εικονικά περιβάλλοντα και βιντεοπαιχνίδια.
- Στη Συρία η επόμενη σύγκρουση μπορεί να αφορά τις πινακίδες στα δημόσια κτίρια των κουρδικών περιοχών
- Τεχεράνη και Ουάσινγκτον βρίσκονται μακριά από το τέλος της σύγκρουσης, αλλά στο Ορμούζ τα νέα είναι καλύτερα
- Τουλάχιστον 70 νεκροί στο κεντρικό Μάλι σε επιθέσεις τρομοκρατών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα
- Η 61η Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε τις πύλες της με Banksy και διαδηλώσεις
- Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ανταλλαγή αιχμαλώτων λέει ο Πούτιν
- Σάκοτα: «Είχα ένα προαίσθημα πως η διαφορά δεν ήταν αρκετή»




