Τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους στάθμευσης του εμπορικού πάρκου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, που είχε ως ορμητήριο σπίτι στη Γλυφάδα.
Αρχηγικό ρόλο είχε η συλληφθείσα, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια, αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών, είτε απευθείας σε αγοραστές είτε στα άλλα μέλη της σπείρας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, είχαν τοποθετήσει εξωτερικά της οικίας στη Γλυφάδα κάμερες, με σκοπό να ελέγχουν το χώρο.
Από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα κάνναβης βάρους 1.144,1 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 156,1 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 17.200 ευρώ, μαχαίρι, 3 κάμερες κλειστού κυκλώματος με καταγραφικό, 9 κινητά τηλέφωνα και 2 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).