ΗΠΑ – Επιχείρηση στη Συρία – Πληροφορίες για απαγωγές ανθρώπων – Τι είπε το Πεντάγωνο
Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δυνάμεις του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν μια επιχείρηση, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Μπουσέιρα.
Ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε σήμερα τα ξημερώματα μια «μεγάλη επιχείρηση» με αερομεταφερόμενες δυνάμεις κοντά στην Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, υποστηρίζει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Οι αμερικανικές δυνάμεις προσγειώθηκαν στην πόλη Μπουσέιρα, ανατολικά της Ντέιρ αζ Ζουρ και «απήγαγαν έναν αριθμό πολιτών», σύμφωνα με την πηγή αυτήν.
Τέσσερις νεκροί
Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.
Από την Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δυνάμεις του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν μια επιχείρηση, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Μπουσέιρα. Σκοτώθηκαν τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ των οποίων και ένας που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.
Ξεχωριστή επιχείρηση
Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι έγινε και μια ξεχωριστή επιχείρηση, μόνο από τις SDF, αλλά δεν ανέφερε αν αυτός ο συνασπισμός συνέλαβε πολίτες.
Η επαρχία Ντέιρ αζ Ζουρ, στα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια στρατηγικής σημασίας δίοδος για τον ανεφοδιασμό των παραστρατιωτικών ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν και τακτικά στέλνουν ενισχύσεις στη Συρία για να στηρίξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μια βάση, στην περιοχή αλ Τανφ, στα νότια της Ντέιρ αζ Ζουρ, στο πλαίσιο της αποστολής μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους που συνεχίζει τη δράση του, αν και σε περιορισμένο βαθμό, στο Ιράκ και τη Συρία.
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)












![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442