Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Επιχείρηση στη Συρία - Πληροφορίες για απαγωγές ανθρώπων - Τι είπε το Πεντάγωνο

ΗΠΑ – Επιχείρηση στη Συρία – Πληροφορίες για απαγωγές ανθρώπων – Τι είπε το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δυνάμεις του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν μια επιχείρηση, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Μπουσέιρα.

Ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε σήμερα τα ξημερώματα μια «μεγάλη επιχείρηση» με αερομεταφερόμενες δυνάμεις κοντά στην Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, υποστηρίζει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι αμερικανικές δυνάμεις προσγειώθηκαν στην πόλη Μπουσέιρα, ανατολικά της Ντέιρ αζ Ζουρ και «απήγαγαν έναν αριθμό πολιτών», σύμφωνα με την πηγή αυτήν.

Τέσσερις νεκροί

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Από την Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δυνάμεις του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν μια επιχείρηση, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Μπουσέιρα. Σκοτώθηκαν τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ των οποίων και ένας που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Ξεχωριστή επιχείρηση

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι έγινε και μια ξεχωριστή επιχείρηση, μόνο από τις SDF, αλλά δεν ανέφερε αν αυτός ο συνασπισμός συνέλαβε πολίτες.

Η επαρχία Ντέιρ αζ Ζουρ, στα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια στρατηγικής σημασίας δίοδος για τον ανεφοδιασμό των παραστρατιωτικών ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν και τακτικά στέλνουν ενισχύσεις στη Συρία για να στηρίξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μια βάση, στην περιοχή αλ Τανφ, στα νότια της Ντέιρ αζ Ζουρ, στο πλαίσιο της αποστολής μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους που συνεχίζει τη δράση του, αν και σε περιορισμένο βαθμό, στο Ιράκ και τη Συρία.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024