Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΥΠ - Ομαδική δίωξη υπαλλήλων καταγγέλλει ο Σκανδαλίδης - Απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο Σπίρτζης

ΕΥΠ – Ομαδική δίωξη υπαλλήλων καταγγέλλει ο Σκανδαλίδης – Απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο Σπίρτζης

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας από τη Βουλή ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης και ο ειδικός αγορητής Γιώργος Καμίνης κατήγγειλαν την τροπολογία ομαδική δίωξη υπαλλήλων στην ΕΥΠ χωρίς προηγούμενο

Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ προκαλεί η κυβερνητική τροπολογία για τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Κομματική υπηρεσία

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας από τη Βουλή, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης και ο ειδικός αγορητής Γιώργος Καμίνης κατήγγειλαν ομαδική δίωξη υπαλλήλων στην ΕΥΠ χωρίς προηγούμενο.

Συγκεκριμένο παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέφερε: «Η τροπολογία αυτή αποκαλύπτει με πολύ έντονο τρόπο ότι για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε μια πραγματικά κομματική υπηρεσία πληροφοριών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέτοιος ομαδικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη, για την εθνική ασφάλεια, υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης, αν εξαιρέσει κανείς την τριετία 1990-1993.

»Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω υποδιεύθυνση Γ, για τη στελέχωση της οποίας μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της ΕΥΠ οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα ο Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ότι η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ρυθμίζει και θέματα της ΕΥΠ είναι καθαρή περίπτωση εκδίωξης των μη αρεστών στη διοίκηση της ΕΥΠ. Είπε επίσης ότι σαφής κατεύθυνση είναι ο κυβερνητικός έλεγχος της ΕΥΠ με συνθήκες κομματοκρατίας και αδιαφάνειας.

Νυχτερινή, κατάπτυστη και απαράδεκτη τροπολογία

Τη «νυχτερινή, κατάπτυστη, απαράδεκτη τροπολογία της περασμένης Παρασκευής, για την ΕΥΠ και τις εκλογές στην ΕΛΑΣ» κατήγγειλε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

«Καλούμε τον κ. Βορίδη, ως έναν πολύ καλό νομικό, να μην κάνει δεκτή την τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την κατάπτυση τροπολογία. Καλούμε και τους βουλευτές της ΝΔ να πιέσουν το γραφείο του πρωθυπουργού να την αποσύρει», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης που κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι επιχειρεί να ελέγξει κομματικά την ΕΥΠ την ίδια ώρα που αρνείται να απαντήσει στις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» για παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων ακόμη και ενός 12χρονου παιδιού.

«Είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 να μην προχωρήσετε στην απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική των εκκαθαρίσεων που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις, όμοιες με τις μεθοδεύσεις του ’50 και του ’60, ανοίγουν μεγάλες πληγές στην ΕΥΠ.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο Διοικητής της ΕΥΠ

Διαβάστε επίσης: Η ΕΥΠ θα μπορεί να παρακολουθεί Viber και WhatsApp

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι πρέπει να δοθούν σήμερα στη Βουλή απαντήσεις και για τις διατάξεις που αναφέρονται στη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής διότι, όπως είπε, είναι διατάξεις που έχουν σχέση με πληρωμές υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

«Ψάξαμε το θέμα και καταλάβαμε γιατί κατατέθηκε νύχτα Παρασκευής αυτή η τροπολογία. Όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 2014, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, έγινε μια σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω. Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και έληξε το Νοέμβριο του 2019. Συνεχίστηκε όμως η παροχή υπηρεσιών χωρίς σύμβαση.

»Το Νοέμβριο του 2019, οι επιτροπές που ορίστηκαν από τη σύμβαση, επί ΝΔ δηλαδή, την κυβέρνηση Σαμαρά, σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο. Δυόμισι χρόνια κυβέρνηση, δεν ξέρω με ποια εντολή, εσείς θα μας πείτε, η εταιρεία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και φέρνετε με νόμο τώρα, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το ΝΣΚ που είναι απορριπτική και λέει να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς φέρνετε τροπολογία να προχωρήσουν οι πληρωμές με νόμο», είπε ο κ. Σπίρτζης που κατέθεσε και την σύμβαση που, όπως είπε, υπογράφεται από τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, διοικητή της ΕΥΠ.

«Αυτό είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα κ.κ. συνάδελφοι της ΝΔ», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια, με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο και να ξεσκίζετε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις».

Sports in

Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει με μεγάλες κινήσεις τα τμήματα υποδομής, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη όλων των ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024