Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φέτος τα Χριστούγεννα μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το μεγαλύτερο δώρο

Φέτος τα Χριστούγεννα μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το μεγαλύτερο δώρο

Η Vodafone και τα Παιδικά Χωριά SOS μας βοηθούν να χαρίσουμε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, το δώρο της συνδεσιμότητας

Τι είναι το «πνεύμα των Χριστουγέννων» αν όχι η αγάπη μας για την οικογένεια, τους φίλους και τους συνανθρώπους μας; Κανένα τραπέζι, κανένα νέο απόκτημα, καμιά εκδρομή δεν εκφράζει την ουσία των ημερών, όσο ένα «σ’ αγαπώ», μια αγκαλιά ή μια κίνηση προσφοράς, ικανή να χαρίσει ένα χαμόγελο και λίγη ανακούφιση σε εκείνους που δεν απολαμβάνουν τις δικές μας ανέσεις.

Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι γιορτινές ημέρες γίνονταν ανέκαθεν η αφορμή για τις περισσότερες πράξεις αγάπης. Κάθε χρόνο, αμέτρητοι άνθρωποι δίνουν ό,τι μπορούν, μικρό ή μεγάλο, και πολλές φορές καταφέρνουν να αλλάξουν πραγματικά τις ζωές των συνανθρώπων τους που ευεργετούν. Φέτος, ίσως έχει έρθει η στιγμή να προσφέρουμε το δώρο που όλοι μας εκτιμήσαμε περισσότερο από ποτέ στη διάρκεια της πανδημίας: την επικοινωνία.

Τα δικά μας αυτονόητα, ας γίνουν αυτονόητα για όλους

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα έμοιαζε η προηγούμενη διετία χωρίς το smartphone και το laptop σας – ή χωρίς σύνδεση στο internet; Εμείς σίγουρα αδυνατούμε, και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε καν να προσπαθήσουμε. Όμως αυτές οι τεχνολογικές δυνατότητες, που είναι αυτονόητες για τους περισσότερους από εμάς, εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμες σε όλους.

Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποιου είδους πολυτέλεια. Η επικοινωνία ανήκει στις απολύτως πραγματικές και θεμελιώδεις ανάγκες των ανθρώπων. Η δυνατότητα να σηκώνεις το κινητό σου τηλέφωνο για να καλέσεις ένα πρόσωπο που λόγω της απόστασης ή των συνθηκών δεν μπορείς να δεις από κοντά, μπορεί να είναι το βάλσαμο σε μια δύσκολη στιγμή, το γέλιο που λείπει από τη μέρα σου, η ευκαιρία σου να εκφράσεις αυτά που σε ταλαιπωρούν.

Συσκευές ευχών

Στις ημέρες των γιορτών, η επαφή με τους αγαπημένους μας γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Οι οικονομικές δυσκολίες, εξάλλου, δεν μεταφράζονται μόνο σε πιο λιτά γιορτινά τραπέζια, αλλά και στην αδυναμία εκατοντάδων ανθρώπων να βρεθούν στον ίδιο χώρο με την οικογένειά τους – βιολογική και μη. Ένα smartphone με σύνδεση στο internet μπορεί να μην μας τηλεμεταφέρει στην άλλη άκρη της χώρας ή του πλανήτη, όμως καταφέρνει να γεφυρώσει αυτή την απόσταση και να γεμίσει τις κενές θέσεις με εκείνους που θέλουμε να έχουμε στ’ αλήθεια κοντά μας.

Στη διάρκεια των επόμενων ημερών, εκατομμύρια ευχές θα ταξιδέψουν από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, αμέτρητοι άνθρωποι θα ξανασυναντηθούν εικονικά με τα πρόσωπα που αγαπούν και που οι συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο, εκατομμύρια κλήσεις βίντεο θα καλύψουν την έλλειψη της καθημερινής επαφής. Και από τη στιγμή που τα φυσικά εμπόδια είναι πιο δύσκολο να αρθούν, θα θέλαμε πολύ να ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο, αν μη τι άλλο, όλοι έχουν τη δυνατότητα αυτών των ψηφιακών συναντήσεων.

Ας είναι φέτος, λοιπόν, αυτό το δώρο μας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από τη μια πλευρά γιατί έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε για αυτό το σκοπό μια πρωτοβουλία που το καθιστά ευκολότερο από ποτέ. Κι από την άλλη, γιατί η τεχνολογία είναι πολλά περισσότερα από ένα μέσο επικοινωνίας. Ένα smartphone με πρόσβαση στο internet μπορεί να βοηθήσει έναν μαθητή να μελετήσει πιο αποτελεσματικά, έναν άνεργο να αναζητήσει εργασία, ένα παιδί να ζητήσει βοήθεια από τους γονείς του που είναι αναγκασμένοι να λείπουν όλη την ημέρα, προσπαθώντας να βγάλουν τα προς το ζην.

Ας φέρουμε τους ανθρώπους κοντά

Για αυτό και φέτος, η Vodafone μας ζητά να συμμετέχουμε σε μια προσφορά αγάπης και να γεμίσουμε τον δικό της… σάκο του Άι Βασίλη με το δώρο της συνδεσιμότητας, με παραλήπτες οικογένειες που το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένα smartphone που δεν χρησιμοποιούμε πια – και, φυσικά, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μας.

Αν, λοιπόν, σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού μας κρύβεται ένα smartphone που δεν χρησιμοποιείται, μπορούμε να του προσφέρουμε μια νέα ζωή και να συμβάλουμε στην ισότιμη πρόσβαση όλων στο internet, απλώς αφήνοντάς το σε ένα κατάστημα Vodafone. Τα smartphones θα πρέπει να είναι τεχνολογίας 4G, με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS, με έτος κυκλοφορίας από το 2017 και μετά, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, χωρίς εμφανείς φθορές και να είναι ικανά να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά. Καλό είναι να μην το προσφέρουμε… ασυνόδευτο, αλλά μαζί με τον φορτιστή του.

Φυσικά, δεν είμαστε τεχνικοί έξυπνων συσκευών  – επομένως δεν είμαστε απαραίτητα και σε θέση να γνωρίζουμε αν το smartphone μας πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Για αυτό η Vodafone θα ελέγχει κάθε συσκευή με την υπηρεσία Check & Go και, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, θα την επισκευάζει και θα την αναβαθμίζει μέσω της υπηρεσίας Vodafone Express Repair. Σαν καινούργιο πια, το smartphone θα παραδίδεται στο νέο του κάτοχο, δηλαδή σε μια οικογένεια που το έχει ανάγκη, μαζί με μια κάρτα sim με απεριόριστα data για ένα χρόνο, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.

Αν δεν θυμάστε ακριβώς πού έχετε βάλει το παλιό σας smartphone, μην πανικοβάλλεστε: μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, έχετε όλο το χρόνο να το εντοπίσετε και να το παραδώσετε σε κάποιο κατάστημα Vodafone, κάνοντας χαρούμενη μια οικογένεια ακριβώς στις ημέρες που το χρειάζεται περισσότερο.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου

Φιλοσοφία της Vodafone είναι ότι η συνεργασία ανθρώπου και τεχνολογίας μπορεί να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον, σε μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Αυτό το όραμα πραγματώνει μέσω της στρατηγικής τοποθέτησης «Together We Can», την οποία επικυρώνει ξανά και ξανά με δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται για ακόμη μια φορά και συνεισφέρει στο πολύτιμο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, τα οποία μετρούν ήδη 45 χρόνια εκτενούς δράσης και εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης.

Σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία καλούμαστε κι εμείς να συμμετέχουμε, δωρίζοντας κάτι που μπορεί να είναι πλέον άχρηστο σε εμάς, όμως είναι ικανό να αλλάξει τις ζωές συνανθρώπων μας προς το καλύτερο.

Μάθετε περισσότερα για τις συσκευές που μπορούν να συμμετέχουν εδώ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024