Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναλένα Μπέρμποκ - Γερμανική «βόμβα» στις τιμές φυσικού αερίου

Αναλένα Μπέρμποκ – Γερμανική «βόμβα» στις τιμές φυσικού αερίου

Η αρχηγός των Πρασίνων και νέα ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, με μια δήλωσή της προκάλεσε τριγμούς στην αγορά ενέργειας

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι ο αγωγός Nord Stream 2 δεν μπορεί να πάρει προς το παρόν έγκριση στην τρέχουσα μορφή του, γεγονός που προκάλεσε αύξηση πάνω από 10% στην τιμή του φυσικού αερίου. Έτσι σήμερα Δευτέρα, η τιμή είναι 116, 75 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε πέσει ακόμα και κάτω από τα 75 ευρώ, μια τιμή που επίσης θεωρείται υψηλή, ενόψει του χειμώνα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, μιλώντας στο ZDF TV αργά το απόγευμα της Κυριακής, η Baerbock είπε ότι τα τρία κόμματα που απαρτίζουν τη νέα γερμανική κυβέρνηση -Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι- συμφώνησαν ότι όλα τα ενεργειακά έργα, συμπεριλαμβανομένου του Nord Stream 2, πρέπει να είναι σύμφωνα με την ενεργειακή νομοθεσία της ΕΕ.

Δεν πληροί τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ενεργειακού νόμου

«Ο συγκεκριμένος αγωγός δεν μπορεί να εγκριθεί επειδή δεν πληροί τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ενεργειακού νόμου», είπε η Μπέρμποκ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες, η οποία είναι επίσης ‘’ένας παράγοντας’’. ‘’Η κυβέρνηση Μέρκελ συμφώνησε με τους Αμερικανούς ότι εάν υπάρξουν περαιτέρω κλιμακώσεις αυτός ο αγωγός δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία’’, ανέφερε.

Όπως είναι γνωστό, ο Nord Stream 2, έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει ακόμη επιτραπεί η χρήση του . Εάν χρησιμοποιηθεί, θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα της υπάρχουσας υποθαλάσσιας διαδρομής από τη Ρωσία προς την Ευρώπη. Ωστόσο, κυρίως η αμερικανική πλευρά υποστηρίζει ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της ΕΕ από τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας

Η Nord Stream 2 AG, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αγωγό, και η ρωσική Gazprom αρνήθηκαν να σχολιάσουν. ‘’Η εταιρεία συνεργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή και εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις της. Απλώς πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί’’, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024