Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Θεωρώ ότι θα έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Μητσοτάκης – Θεωρώ ότι θα έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα «το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί τον χαρακτήρα του προοδευτικού κόμματος»

Αποφασισμένος να παρέμβει και να στερήσει ζωτικό χώρο και εν δυνάμει κυβερνητικούς συμμάχους από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος,στο φόντο της εκλογής νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζει να στοχεύει και να διεκδικεί από τον Αλέξη Τσίπρα το σύνθημα για «προοδευτική διακυβέρνηση».

Προβλέπω σε ποιοτική αντιπολίτευση

Σε συνέχεια των μηνυμάτων που έστειλε την Παρασκευή προς το ΚΙΝΑΛ και της επίθεσης προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός δίνει ανάλογη συνέχεια με τη συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοψίζοντας τα όσα είχε πει από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ζητώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ και βάζοντας απέναντί του τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας επιπλέον τον Αλέξη Τσίπρα ότι φοβάται τις διαδικασίες εσωκομματικής εκλογής από το λαό τόνισε με νόημα:

«Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αλλά όποιον και αν επιλέξουν οι πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, θεωρώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και προσβλέπω σε ουσιαστική, ποιοτική αντιπολίτευση. Για εμένα ποιοτική είναι η αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις. Μια καλή αντιπολίτευση θα κάνει και την κυβέρνηση καλύτερη».

«Αυτό το οποίο αναζητώ -και πιστεύω αναζητούν όλοι οι Έλληνες πολίτες- είναι ένα πολιτικό σύστημα το οποίο να είναι ανταγωνιστικό στο επίπεδο των εκλογών. Να συγκρούονται ιδέες, ιδεολογίες, πρακτικές προτάσεις, το οποίο, όμως, θα διατηρεί ήθος και αξιοπρέπεια στην εκφορά του πολιτικού λόγου. Θεωρώ ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα δυο, εντός εισαγωγικών, «παλιά» κόμματα είναι αυτά τα οποία τελικά έχουν κάνει το βήμα να εκλέξουν τον πρόεδρο τους από ένα ευρύ εκλογικό σώμα.

Δήθεν προοδευτικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

»Ουσιαστικά από την ίδια την κοινωνία. Ενώ το δήθεν προοδευτικό είναι εγκλωβισμένο σε ατέρμονες εσωτερικές αναζητήσεις και δεν μπορεί καλά καλά να οργανώσει ένα συνέδριο. Και αυτό, ενδεχομένως, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όταν μιλάμε με τόσο μεγάλη άνεση για δημοκρατικές παρατάξεις, προοδευτικά κόμματα. Στην πράξη μάλλον το ανάποδο ισχύει» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το ποιο είναι το στίγμα που θέλει να δώσει στη ΝΔ τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και είναι ένα κόμμα το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί τον χαρακτήρα του προοδευτικού κόμματος, διότι πιστεύω ότι αυτό το οποίο έχουμε πετύχει είναι να επαναπροσδιορίσουμε τον δημόσιο διάλογο γύρω από το τι πραγματικά συνιστά πρόοδο και τι τελικά ταυτίζεται με την οπισθοδρόμηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής ως προς τη διαχείριση κρίσεων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων τονίζει ότι «αυτό για εμένα συνιστά «πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση»».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Εξετάζονται νέες εκπτώσεις στο φυσικό αέριο – Τι είπε για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ – Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας και αυτοδυναμία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας ενώ επιμένει ότι θα επιχειρήσει να διεκδικήσει την αυτοδυναμία ακόμα και στις κάλπες της απλής αναλογικής.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Έχουμε ακόμα 18 μήνες εντατικής δουλειάς μπροστά μας και θέλω να αξιολογηθούμε συνολικά για το έργο το οποίο παραγάγαμε, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις πολλαπλές κρίσεις που μας προέκυψαν αλλά και για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, σημαντικές αλλαγές που έχουμε κάνει» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι ο σταθερός εκλογικός κύκλος προσθέτει μεγάλα αποθέματα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.

Στο ερώτημα αν επιμένει στην θέση «αυτοδυναμία ή δεύτερες εκλογές» ιδίως μετά τις εξελίξεις και στην Κεντροαριστερά και αν υπάρχει κάποια αλλαγή δεδομένων, ο πρωθυπουργός επισημαίνει:

«Θεωρώ ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση έχει άλλες δυνατότητες ευελιξίας και ταχύτητας στην εφαρμογή της πολιτικής της. Και αν οι πολίτες κρίνουν τελικά ότι η διακυβέρνησή μας είναι επιτυχημένη, τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουμε αυτοδυναμία και την επόμενη τετραετία».

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024