Κοζάνη – Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία – Κατείχαν 292 αρχαία αντικείμενα
Σε έλεγχο που έγινε σε σπίτι στη Σιάτιστα Κοζάνης και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί εντόπισαν 292 αντικείμενα, όπως χάλκινα και ασημένια νομίσματα, δαχτυλίδια, σφραγίδες διαφόρων περιόδων, αλλά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ανασκαφές.
Έναν μικρό αρχαιολογικό θησαυρό έκρυβαν δύο άνδρες, 66 και 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.
Σε έλεγχο που έγινε σε σπίτι στη Σιάτιστα Κοζάνης και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί εντόπισαν 292 αντικείμενα, όπως χάλκινα και ασημένια νομίσματα, δαχτυλίδια, σφραγίδες διαφόρων περιόδων, αλλά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ανασκαφές.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κρίθηκε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων