Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιορτές στα καμένα - Χριστούγεννα στα αποκαΐδια για τους κατοίκους της Εύβοιας

Γιορτές στα καμένα – Χριστούγεννα στα αποκαΐδια για τους κατοίκους της Εύβοιας

Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές και στενάχωρες για κάποιους. Χριστούγεννα στα αποκαήδια κάνουν πολλοί κάτοικοι της Εύβοιας...

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά για τους κατοίκους στη βόρεια Εύβοια, είναι λιγότερο φωτεινά, πιο γκρίζα… Τέσσερις μήνες μετά τον πύρινο εφιάλτη, προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις εικόνες καταστροφής και να αντλήσουν ελπίδα και αισιοδοξία από τα Χριστούγεννα.

Όπως για παράδειγμα το σπίτι του κ. Αναστάση, το οποίο σώθηκε από θαύμα το καλοκαίρι, τα πάντα γύρω είχαν παραδοθεί στις φλόγες. «Λόγω των γιορτών προσπαθούμε να το ξεχάσουμε λίγο, όπως βλέπετε έχουμε στολίσει λίγο, να μοιάσουν λίγο για Χριστούγεννα, με πολλές δυσκολίες βέβαια» σημείωσε ο Αναστάσιος Αναστασίου.

«Γιατί έχουμε και παιδιά γιατί πρέπει να τους φτιάξουμε τη διάθεση και θέλουμε λόγω αυτής της κατάστασης φέτος νωρίτερα για να αλλάξει η διάθεση» τόνισε η κάτοικος της Λίμνης Ευβοίας Ιωάννα Ανυφιώτη.

Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι

Το σπίτι της κυρίας Γιώτας στις Ροβιές, κάθε Χριστούγεννα ήταν στολισμένο. Οι φωτογραφίες είναι από το 2020. Ένα χρόνο μετά, μόνο οι τοίχοι έχουν μείνει όρθιοι.

«Ένα παραμυθένιο σπίτι, ήταν το σπίτι του Αή Βασίλη, το κάναμε γιατί μας άρεσε και για το παιδί» υπογράμμισε η Γιώτα Γεωργατζή.

Τα φετινά Χριστούγεννα η κυρία Γιώτα μαζί με την οικογένεια της θα τα περάσει μακριά από το σπίτι. Σε ένα μικρό διαμέρισμα που έχει νοικιάσει κοντά στη κατεστραμμένη οικία της.

«Ένα μικρό δεντράκι το κάναμε και εκεί, δεν μας έπαιρνε ο χώρος, γιατί το χρωστάμε στον ευατό μας, δεν μας άξιζε αυτό, σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει αυτό» πρόσθεσε.

Στολίζουν στα καμένα

Νωρίτερα επισκέφθηκε ο Αη Βασίλης την οικογένεια της κυρίας Δήμητρας. Ένας γείτονας, τους παραχώρησε το εξοχικό του, μέχρι να ξαναφτιάξουν το σπίτι τους.

«Τα παιδιά μου δίνουν δύναμη, τίποτα άλλο, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, τα παιδιά και η βοήθεια από τον κόσμο…» τόνισε η Δήμητρα Μακρή

Γκρίζα Χριστούγεννα

«Με το λάστιχο πολεμάμε να γλυτώσουμε την περιουσία, των γονιών μας και τη δικιά μας» έλεγε στις 07/8/2021 ο κ. Βαλάντης Καρενόπουλος.

Όταν η φωτιά έφθασε στη Λίμνη, ο κύριος Βαλάντης, με ένα γείτονά του, έμειναν πίσω για να σώσουν τα σπίτια τους. Έχουν περάσει 4 μήνες αλλά ακόμη ακόμη δεν μπορεί να σβήσει από τον μυαλό του τον εφιάλτη…

«Σα να μην είναι Χριστούγεννα για εμένα. Όταν βγαίνεις από την πορτα και βλέπεις αυτό το πράγμα, τι ψυχολογία να έχεις, όταν βλέπεις την μαυρίλα ενώ έβλεπες το πράσινο» πρόσθεσε.

Όλοι τους προσπαθούν να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα, προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους…

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024