Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στενό του Κερτς - Αλλαξε πορεία το ουκρανικό πλοίο που κατευθυνόταν σε ρωσικά ύδατα

Στενό του Κερτς – Αλλαξε πορεία το ουκρανικό πλοίο που κατευθυνόταν σε ρωσικά ύδατα

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχουν σημάνει διεθνή συναγερμό

Λήξη συναγερμού φαίνεται πως σήμανε στο Στενό του Κερτς, όπου ουκρανικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κατευθυνόταν προς τα ρωσικά χωρικά ύδατα, στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, και αγνοούσε τις προειδοποιήσεις να αλλάξει πορεία.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχουν σημάνει διεθνή συναγερμό.

Σύμφωνα με ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης, το πλοίο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που κινούνταν προς το στενό του Κερτς, άλλαξε πορεία αλλά ακόμη δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Σύμφωνα την ίδια πηγή, το πλοίο «Ντονμπάς» (A-500) είναι στην Αζοφική Θάλασσα με αντίθετη πορεία από το στενό του Κερτς.

Παράλληλα, εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στα ρωσικά αιτήματα για συμμόρφωση με τους νόμους, επιδιδόμενο σε «προκλητικές ενέργειες» που αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας».

«Βρισκόμαστε νόμιμα εκεί»

Από την πλευρά του, ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι το ουκρανικό πλοίο έπλεε νόμιμα στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς πρόκειται για «κοινόχρηστη υδάτινη περιοχή».

«Είναι πολύ περίεργο που οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είδαν απειλή από ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης, ένα σκάφος χωρίς όπλα. Γενικά, η Αζοφική Θάλασσα είναι μια κοινή υδάτινη περιοχή, βρισκόμαστε εκεί νόμιμα» υπογράμμισε ο υπ. Άμυνας της Ουκρανίας.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024