Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσεις Πανικού -  Πώς θα τις καταπολεμήσετε;

Κρίσεις Πανικού – Πώς θα τις καταπολεμήσετε;

Οι κρίσεις πανικού διαφέρουν από το άγχος

Η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη βρέθηκε στην «Ελένη» και μίλησε για τις κρίσεις πανικού, αναλύοντας τρόπους αντιμετώπισής τους.

«Κρίση πανικού, το λέει και η ίδια η φράση, είναι μια κρίση. Κρίση σημαίνει αρχή και τέλος, δεν γίνεται να έχεις κρίση πανικού όλη την εβδομάδα. Η κρίση είναι μια στιγμή» σημείωσε η Άννα Κανδαράκη, προσθέτοντας ότι αυτό έχει σημασία και στην αντιμετώπισή της. «Θα πρέπει να έχω στο μυαλό μου ότι θα τελειώσει, δεν χρειάζεται να την ελέγξω άμεσα, γιατί θα τελειώσει» πρόσθεσε.

«Το πρώτο πράγμα που νοιώθω σε κρίση πανικού και την κάνει να διαφέρει από το άγχος, είναι ότι ξεκινάει με ένα σωματικό σύμπτωμα, που δεν ξέρω ποια είναι η αιτία του. Όταν θα πάθω ταχυκαρδία επειδή θα ανέβω τα σκαλιά, δεν θα πανικοβληθώ» εξήγησε η κυρία Κανδαράκη, τονίζοντας ότι μπορεί κανείς να πάθει κρίσεις πανικού ακόμα και στον ύπνο του.

«Η κρίση πανικού είναι κάτι πολύ βαθύτερο από απλή αδυναμία διαχείρισης άγχους» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το σωματικό σύμπτωμα είναι κάτι που θα μας ενεργοποιήσει σε κάτι τέτοιο. «Είναι υπαρκτό αυτό το σύμπτωμα και γι΄αυτό όσοι παθαίνουν κρίσεις πανικού γίνονται πιο ευαίσθητοι στα σωματικά συμπτώματα, όλοι την ώρα ψάχνονται» συμπλήρωσε.

«Το δεύτερο βασικό συναίσθημα είναι το αίσθημα εγκλωβισμού, όπου νοιώθω ότι δεν μου φτάνει ο αέρας» υπογράμμισε η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, τονίζοντας ότι οι κρίσεις πανικού εξαπλώνονται «σαν το μελάνι» και γίνονται ολοένα και περισσότερα τα περιστατικά που σημειώνονται.

«Την κρίση πανικού την παθαίνουν οι δυνατοί άνθρωποι, αυτοί που έχουν επιθυμίες και έχουν κάνει επιλογές στη ζωή τους» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Άννα Κανδαράκη, σημειώνοντας ότι οι κρίσεις πανικού δεν έχουν ηλικία που εμφανίζονται. «Οι κρίσεις πανικού είναι κάτι ζωντανό που είναι σα να το έχουμε κλείσει σε ένα μπαούλο» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024