Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιθέα-Το εμβληματικό «Κόκκινο Σχολείο» αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

Καλλιθέα-Το εμβληματικό «Κόκκινο Σχολείο» αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

Αν τα κτίρια είχαν λόγο, αυτήν θα ήταν η μορφή που θα ήθελαν να έχουν. Στη Καλλιθέα, ολοκληρώνεται η πλήρη ανακατασκευή του γνωστού σε όλους «Κόκκινου Σχολείου» και το αποτέλεσμα ομορφαίνει την ζωή μας

Το «Κόκκινο Σχολείο» αναγεννήθηκε και θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Ωδείο «Οδυσσέας Δημητριάδης». Το γνωστό σε όλους κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περικλέους και Μεταμορφώσεως, κατασκευάστηκε αρχικά το 1922.

Τα χρόνια περάσαν και από κόσμημα έγινε αποκρουστικό το συγκεκριμένο κτίριο, όπου δέσποζαν τεράστιες λαμαρίνες και μια τριτοκοσμική εικόνα. Όμως, όταν υπάρχει θέληση από την διοίκηση μιας πόλης και από όλους εκείνους που θέλουν να αντικρύζουν εικόνες που τους ομορφαίνουν την ζωή τότε όλα είναι πιθανά.

Αυτό που φάνταζε απίθανο εδώ και χρόνια έγινε πιθανό. Από πέρυσι που άρχισαν να απομακρύνονται οι λαμαρίνες που το «στόλιζαν» κύλισε καιρός και πλέον αποκαλύφθηκε η νέα του μορφή που αντικειμενικά προκαλεί ενθουσιασμό σε κατοίκους και δημοτική Αρχή. Άλλωστε η επιμονή της τελευταίας είναι που δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ξανασυστηθεί στην πόλη αυτό το εμβληματικό κτίριο κατασκευής 1922.

Κτίριο όπου έχει μεγαλώσει στους κόλπους του χιλιάδες ανθρώπους είτε ως Κόκκινο Σχολείο, είτε παλαιότερα ως ξενώνα για τυφλά παιδιά. Εκεί στεγάστηκε και η Δημόσια Εμπορική Σχολή Καλλιθέας

Η ανακατσκευή και ουσιαστική η αναγέννηση του εμβληματικού κτιρίου αποτελεί απόδειξη, πως όλα είναι θέμα επιλογών. Κάθε δημοτική Αρχή οφείλει να ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει στη πόλη που διοικεί και να θέσει προτεραιότητες.

Η καθημερινότητα με τα διάφορα προβλήματα και οι συνεχείς ανατροπές στους σχεδιασμούς που γίνονται επ’ ουδενή δεν πρέπει να φέρνουν πίσω την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Κόκκινο Σχολείο συνεχίζει την πορεία του μέσα στον χρόνο και είναι βέβαιο πως η ιστορία εκεί συνεχίζει να γράφεται!

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024