Στην καταγγελία ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνθηκαν τρεις εκπαιδευτικοί Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού από το ειδικό δημοτικό σχολείο κωφών Πεύκης προχώρησε ο  Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων, καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια – όπως αναφέρει – υποβάθμισης του ειδικού δημοτικού σχολείου κωφών Πεύκης με την απομάκρυνση εκπαιδευτικών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από το σχολείο στη λογική του κόστους-οφέλους, των συγχωνεύσεων , του κλεισίματος ουσιαστικά των ειδικών σχολείων.

«Η επιχείρηση των rambo της β΄ διεύθυνσης για την απομάκρυνση 3 ειδικών εκπαιδευτικών με πρόσχημα ότι είναι ακούοντες σε σχολή κωφών και 3 έμπειρων εργαζομένων του βοηθητικού προσωπικού, με πρόσχημα ότι είναι υπεράριθμοι είναι πέρα για πέρα προκλητική, εχθρική για τα ίδια τα παιδιά και τους εργαζόμενους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο σύλλογος ο οποίος προσθέτει:

«Αλήθεια, δεν ξέρουν ότι στα σχολεία κωφών φοιτούν και παιδιά βαρύκοα τα οποία μπορούν να αναπτύξουν την ομιλία τους, άρα θέλουν και εκπαιδευτές μη κωφούς; Δυνατότητα έτσι κι αλλιώς να αναπτύξουν την ομιλία τους έχουν και τα κωφά παιδιά. Από την άποψη αυτή το ευφυολόγημα των Rambo δεν πατάει πουθενά, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα της εκπαίδευσης κωφών παιδιών.

Η παραπάνω απαράδεκτη προσπάθεια υποβάθμισης του ειδικού δημοτικού σχολείου κωφών και βαρύκοων Πεύκης έρχεται 8 χρόνια μετά το κλείσιμο του πιο παλιού και πιο μεγάλου ειδικού σχολείου κωφών στους Αμπελόκηπους αλλά και ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση του εθνικού σχεδίου για την αναπηρία, που στο όνομα της δήθεν ένταξης και της συμπερίληψης, μιλάει ωμά για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων. Το «σχολείο για όλους» της κας Κεραμέως είναι ένα σχολείο αποθήκη ψυχών, των πιο φτωχών, των πιο εξαθλιωμένων παιδιών, των παιδιών με αναπηρία. Από εκεί και πέρα όποιος έχει να πληρώσει θα μπορέσει να έχει ειδική αγωγή και εκπαίδευση».

Ο Σύλλογος καλεί τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους, αγωνιστικά να ακυρώσουν την επιχείρηση της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του ειδικού σχολείου κωφών Πεύκης, των άλλων ειδικών σχολείων, όπως του Σικιαρίδειου και γενικότερα των σχολείων των παιδιών μας, ειδικών και γενικών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr