Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενίσχυση de minimis σε αγροτικά προϊόντα – Ποιους αφορά

Ενίσχυση de minimis σε αγροτικά προϊόντα – Ποιους αφορά

Σε ποιές περιπτώσεις δεν μπορούν να χορηγηθούν ενισχύσεις de minimis.

Η χορήγηση ενίσχυσης de minimis σε παραγωγούς κερασιών της Εύβοιας και σε παραγωγούς σταφυλιών ποικιλίας Crimson σε  Ημαθία και Πέλλα, εγκρίθηκε με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) ορίζονται:

α) οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κερασιών στην Π.Ε. Ευβοίας και ειδικότερα στις Τ.Κ Βιτάλων, Μετοχίου Διρφύων και Στροπώνων και έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος 2019 και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας κερασιών.

Από την χρηματοδότηση εξαιρούνται τα νεαρά δέντρα έως τεσσάρων ετών,

β) όσοι παραγωγοί, δικαιούχοι σταφυλιών ποικιλίας Crimson στις Π.Ε. Ημαθίας και Πέλλας, δεν έχουν λάβει τις σχετικές ενισχύσεις επειδή δεν είχαν ασφαλίσει την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ το 2020, αλλά πλέον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις κατά τις κείμενες διατάξεις.

Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται:

α) σε 200 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας κερασιών.

Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογισθεί ενιαία με αυτούς, κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Το σωρευτικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών δεν δύναται να υπερβαίνει το εθνικό ανώτατο όριο που καθορίζεται στο παράρτημα Ι του Καν. (ΕΕ) υπ’ αρ. 316/2019 (134.272.042 ευρώ).

Δεν δύνανται να χορηγηθούν ενισχύσεις:

  • Το ύψος των οποίων καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται ή διατίθενται στην αγορά.
  • Για δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εξαγωγές προς τρίτες χώρες ή προς τα κράτη μέλη, συγκεκριμένα ενισχύσεις που συνδέονται άμεσα με τις εξαγόμενες ποσότητες με τη δημιουργία και λειτουργία δικτύου διανομής ή με άλλες τρέχουσες δαπάνες συνδεόμενες με εξαγωγικές δραστηριότητες.
  • Που χορηγούνται υπό τον όρο της χρησιμοποίησης εγχώριων προϊόντων αντί των εισαγόμενων.
  • Οι δικαιούχοι των επιλέξιμων επιχειρήσεων με μικτή δραστηριότητα (δηλ. επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους και μη επιλέξιμους προς ενίσχυση τομείς) υποχρεούνται σε διακριτή λογιστική παρακολούθηση (αρ.1 παρ 2 και 3 του Καν. 1408/2013).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024