Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή λέει για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο Κούλογλου - Μεγάλη αγκαλιά Τσίπρα σε Ανδρουλάκη προτείνει ο Βερναρδάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή λέει για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ο Κούλογλου – Μεγάλη αγκαλιά Τσίπρα σε Ανδρουλάκη προτείνει ο Βερναρδάκης

Ανησυχίες φαίνεται ότι προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν σίγουρη τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο αρχίζουν ήδη να διατυπώνονται δημόσια οι πρώτες σκέψεις για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται

Ανησυχίες φαίνεται ότι προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν σίγουρη τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο αρχίζουν ήδη να διατυπώνονται δημόσια οι πρώτες σκέψεις για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται.

Ισχυρότατη προειδοποίηση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου προειδοποιεί ότι «η επικράτηση Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο δεν είναι το καλύτερο νέο για τους εταίρους του δικομματισμού. Αν ο Παπανδρέου επικρατούσε, η ΝΔ θα είχε τη δυνατότητα αλίευσης στελεχών και ψηφοφόρων από τη δεξιά πτέρυγα. Το ίδιο ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν επικρατούσε ο Λοβέρδος» και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γήπεδο της κεντροαριστεράς και της μεγάλης προοδευτικής παράταξης εμφανίστηκε πλέον και άλλος παίκτης» υπογραμμίζει ο κ. Κούλογλου σε άρθρο του στο tvxs ενώ επισημαίνει ότι «οι κεντρώοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ» που ψήφισαν τον κ. Ανδρουλάκη «ήθελαν κάποιον νέο, που αποφεύγει τις κοκορομαχίες και δεν κλείνει ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά».

Τονίζει δε ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, «αν και ευνοήθηκε από τη συναισθηματική συσπείρωση μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και τη δημοσιότητα που ακολούθησε, αποτελεί μια ισχυρότατη προειδοποίηση για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Η συμμετοχή και νέων στις εκλογές ενός κόμματος που θεωρείται γερασμένο αποτελεί έναν ακόμη καινούργιο παράγοντα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αργήσει

Δεν αποφεύγει να ασκήσει σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έχει αργήσει να κάνει τις αναγκαίες επεξεργασίες, εγκλωβισμένη σε μια άγονη, εσωτερική αντιπαράθεση», για να συμπληρώσει:

«Το κυριότερο, ίσως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το 32% του 2019 για να αποκτήσει γερά ερείσματα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, τις γειτονιές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τους δήμους μέχρι τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το ΚΙΝΑΛ διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή και στελέχη».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Πως διαμορφώνεται το σκηνικό μετά τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – Οι εφεδρείες του Παπανδρέου

ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Ο πρώτος στις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια

Από την δική του πλευρά ο Χριστόφορος Βερναρδάκης πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτιμήσει πολύ σοβαρά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε διεργασίες που συμβαίνουν σε όμορους πολιτικούς χώρους».

Μάλιστα ο κ. Βερναρδάκης προειδοποιεί ότι δεν είναι δεδομένο και κεκτημένο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως σημειώνει δεν διαβλέπει αντιστροφή των εκλογικών ποσοστών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι θολή.

Πάντως ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της άποψης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε μια «πολιτική μεγάλη αγκαλιά» με τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία να τον καλεί «σε μια προοδευτική συστράτευση στη βάση ενός προγράμματος» και στη συνέχεια να υπάρχει αξιολόγηση και του νέου αρχηγού, «εάν είναι βέβαια αυτός ο νέος πρόεδρος».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024