Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA - «Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι - Δεν έχω κοστίσει στο λαό ούτε ένα ευρώ»

Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA – «Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι – Δεν έχω κοστίσει στο λαό ούτε ένα ευρώ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλυσε την στρατηγική του όταν αναλάβει το «τιμόνι» του ΚΙΝΑΛ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Ράνια Τζίμα μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που κέρδισε με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά στο επόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Και το όνομα και το σύμβολό μας, έχω πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα: Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη», προσέθεσε.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε αν το ΚΙΝΑΛ θα μετανομαστεί σε ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε: «Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

«Αδιανόητο να μην γίνει β’ γύρος»

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ κλήθηκε να σχολιάσει την προτροπή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Γιώργο Παπανδρέου να αποσυρθεί και να μην διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, αλλά και για την απόφαση του δεύτερου να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

Η απάντηση Ανδρουλάκη ήταν κατηγορηματική: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το Καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές».

Και απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, προσέθεσε: «Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης».

Τόνισε, μάλιστα, ότι στην επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία – όπως υπογράμμισε – έγινε μετά την ανακοίνωση της απόφασης Λοβέρδου να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, του ζήτησε να συμβάλλει και εκείνος ώστε να υπάρξει νέα δυναμική ώθηση των πολιτών για να συμμετάσχουν στις εκλογές και την επόμενη Κυριακή.

«Το πρωί, τηλεφώνησα σε όλους τους συνυποψηφίους μου, τους ευχαρίστησα για τον πολιτικό αγώνα που δώσαμε όλοι με αξιοπρέπεια και ενότητα και ζήτησα να καλέσουν και εκείνοι τους πολίτες στις κάλπες την Κυριακή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «προσπάθησα να μιλήσω και με τον κ. Λοβέρδο, αλλα με ενημέρωσαν οι συνεργάτες του ότι θέλει να μιλήσουμε μετά την ανακοίνωση της απόφασής του για το δεύτερο γύρο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του MEGA, Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, εάν θεωρεί τη στήριξη Λοβέρδου στο πρόσωπό του ως κάτι «καλό ή κακό».

«Οι πολίτες απέδειξαν ποιες είναι οι προεταιρότητές τους», απάντησε ο ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως «δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε οι συνυποψήφιοι», αφού ο καθένας έχει τις θέσεις του, ωστόσο, επανέλαβε ότι στόχος του είναι η ενότητα.

«Θέλω μία ειρηνική νίκη – Δεν θα μπω σε αντιπαραθέσεις»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε να «σηκώσει το γάντι» της αντιπαράθεσης, που έχει ρίξει από την πρώτη στιγμή, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ και η παράταξή μας είναι πληγωμένη από ακραίες πολιτικές συμπεριφορές, τις οποίες τις πληρώσαμε», όπως είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση, δεν θα πω γιατί να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Θέλω μία ειρηνική νίκη, μια νίκη προοπτικής, για να κοιτάξουμε μπροστά και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες»

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα όσα του προσάπτει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε: «Απαντώ σε θέματα που έχουν να κάνουν είτε με ηθικά, είτε με πολιτικά ζητήματα».

Και προσέθσε: «Τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό, όπως όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος και κυρίως την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και την παρακαταθήκη που μας άφησε για ενότητα»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, χαρακτήρισε «αδιανόητα» όσα υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου για τον ίδιο, όταν είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Ανδρουλάκης διακρίνεται για «παλαιοκομματικές αντιλήψεις».

«Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα, έχουν απαντηθεί στο συνέδριο», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας: «Το 2013, εκλέχθηκα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με τη σημαία ότι αποκομματικοποιώ το κράτος και έβαλα ρήτρα στο Καταστατικό μας να μην είναι υποψήφιοι στην Κεντρική Επιτροπή όσοι μετείχαν στο υπουργικό σχήμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη».

«Η ανανέωση είναι θέμα πολιτικού ήθους και θέσεων»

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους του MEGA, αναφορικά με το σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου, που είπε ότι «η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας», ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι συμφωνεί.

«Συμφωνώ. Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, αλλά πάνω από όλα είναι πολιτικού ήθους, προγράμματος και θέσεων για την πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει εκλεγεί γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, δύο φορές ευρωβουλευτής αλλά, όπως τόνισε, «ένα ρουσφέτι δεν έχω κάνει, δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ!».

«Όσους έφυγαν για λόγους καρέκλας, δεν θα τους δεχτούμε πίσω»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την ενδεχόμενη επιστροφή παλαιών στελεχών του κόμματος στην παράταξη και για το εάν ο ίδιος είναι πρόθυμος να δώσει πολιτικό χώρο σε στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντοπούλου, ξεκαθάρισε ότι «χώρο έχουν στην παράταξη όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό. Τα στελέχη που έφυγαν για λόγους καρέκλας, αξιακά, δεν μπορούμε να τα δεχτούμε πίσω».

Ειδικά για όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τεθεί ζήτημα επιστροφής του στο κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνομιλίες με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα συναποφασίσουν.

«Συνομιλούμε με την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο. Θα εισηγηθώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συναποφασίσει μαζί με εμένα», ξεκαθάρισε.

«Θέλω debate με τον Γ. Παπανδρέου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως θέλει debate με τον Γιώργο Παπανδρέου, με έναν δημοσιογράφο από κάθε κανάλι.

Διευκρίνισε, δηλαδή, πως είναι υπέρ της διαδικασίας που ακολουθήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και εκείνης του 2017.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Την αισιοδοξία του ότι στις εθνικές εκλογές ο κόσμος «θα μας δώσει μεγάλο διψήφιο ποσοστό», όπως είπε, εξέφρασε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αν τα πράγματα πάνε σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα μας φέρει ξανά πρωταγωνιστές έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε.

Και προσέθεσε: «Εάν όμως πάρουμε χαμηλό ποσοστό, ο λαός μάς στέλνει μήνυμα αντιπολίτευσης».

«Δεν πρόκειται να συζητήσω ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν υπάρχει λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπήσεις», ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει με καθαρό πρόγραμμα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024