Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με τις αποκαλύψεις για κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών νόσησης - Πού ρίχνει τις ευθύνες το διαγνωστικό κέντρο

Σάλος με τις αποκαλύψεις για κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών νόσησης – Πού ρίχνει τις ευθύνες το διαγνωστικό κέντρο

Με 200 ευρώ, σε μόλις μια εβδομάδα, ο ενδιαφερόμενος θα δηλωνόταν ως κρούσμα κι έτσι θα γλίτωνε αφενός τον εμβολιασμό για μερικούς μήνες και αφετέρου τα rapid tests που πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του MEGA ότι ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην Αθήνα εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό νόσησης έναντι 200 ευρώ, σε ανεμβολίαστη, η οποία ουδέποτε είχε υποβληθεί σε μοριακό τεστ.

Το LIVE NEWS εντόπισε το διαγνωστικό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέδιδε εύκολα και άμεσα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Με 200 ευρώ, σε μόλις μια εβδομάδα, ο ενδιαφερόμενος θα δηλωνόταν ως κρούσμα κι έτσι θα γλίτωνε αφενός τον εμβολιασμό για μερικούς μήνες και αφετέρου τα rapid tests που πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι.

Μόνο που στην προκειμένη, η ενδιαφερόμενη ήταν ένα πρόσωπο το οποίο συνεργάστηκε με την εκπομπή, προκειμένου να αποκαλυφθεί η απάτη.

Τα «φορτώνουν» στη λήπτρια

Και ενώ σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA ουδέποτε ελήφθη δείγμα προς ανάλυση, μιας και τα 200 ευρώ έκαναν «δουλειά», ο υπεύθυνος του διαγνωστικού από την πλευρά του μεταφέρει μία τελείως διαφορετική εκδοχή.

«Δυστυχώς για την εταιρία, την προηγούμενη εβδομάδα, επικοινώνησε μαζί μου μια παλιά γνώριμη εξωτερική λήπτρια, η οποία με παρακάλεσε να ελεγχθεί το συγκεκριμένο δείγμα το οποίο έχει προαναφερθεί στην εκπομπή σας.

»Έφερε το δείγμα και μαζί ένα χαρτί με όλα τα στοιχεία του ασθενούς. Το δείγμα ανέγραφε το όνομά της. Το δείγμα αναλύθηκε στο εργαστήριο, το αποτέλεσμα ήταν θετικό, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή σας, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ. Η κυρία πήρε θετική απάντηση διότι η λήπτρια έδωσε δείγμα με το δικό της όνομα».

Το σενάριο της κατ’ οίκον λήψης

Το σενάριο της κατ’ οίκον λήψης δείγματος, θυμίζει πολύ ωστόσο το σενάριο που είχαν πει στη συνεργάτιδα του LIVE NEWS να λέει, σε περίπτωση που κάποιος άρχιζε τις ύποπτες ερωτήσεις για το πώς έκανε το μοριακό.

«Μου είχαν πει να λέω εάν κάποιος αρχίσει να με ρωτάει, ότι ήρθε κάποιος στο σπίτι και μου πήρε δείγμα».

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο ο υπεύθυνος του διαγνωστικού κέντρου, ίσως και όχι».

«- Η εταιρία βεβαίως προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της λήπτριας και παντός άλλου ο οποίος, εκμεταλλευόμενος το ατυχές αυτό, μοναδικό συμβάν, δυσφημεί την εταιρία.

– Επομένως μου λέτε ότι πρόκειται για μία περίπτωση, ένα μεμονωμένο περιστατικό.

– Ακριβώς. Εμείς, ουδέποτε είχαμε άλλο… κάποιο πρόβλημα.

– Είστε βέβαιος ότι η συγκεκριμένη λήπτρια σάς έχει φέρει για ανάλυση αυτό το ένα μοναδικό δείγμα την προηγούμενη εβδομάδα, ή μήπως είχε φέρει και άλλα που βγήκαν θετικά και αυτά;

– Μπορεί να έχει φέρει στο παρελθόν τρία – τέσσερα δείγματα αλλά δεν γνωρίζω. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο τέτοιο πρόβλημα ταυτοπροσωπίας, να μας πει κάποιος ότι… δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.

– Μήπως πρέπει να γίνει ένας πιο ενδελεχής έλεγχος των δειγμάτων που σας είχε φέρει για ανάλυση η συγκεκριμένη λήπτρια, δεδομένου της αποκάλυψης που κάναμε χθες από το LIVE NEWS των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης;

-Αυτά δεν είναι… δεν γνωρίζω… Γιατί αυτά τα δείγματα τώρα δεν υπάρχουν και είναι… πολύ μακρινό το διάστημα».

Πάντως, η αντίδραση του υπουργείου Υγείας ήταν άμεση, με τον υπουργό να ζητά να γίνει έρευνα σε βάθος, ενώ αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία του διαγνωστικού κέντρου με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024