Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρτα-Σχεδιάζεται μόνιμη στέγη για άτομα με αναπηρία

Άρτα-Σχεδιάζεται μόνιμη στέγη για άτομα με αναπηρία

Ο Δήμος Αρταίων παραχώρησε ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων για την κατασκευή μόνιμης στέγης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία. Η πρωτοβουλία αυτή απαντάει στο ερώτημα τι θα απογίνουν οι συνάνθρωποι μας με κινητικά προβλήματα όταν μείνουν μόνοι τους στη ζωή

Την  ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), διάλεξε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, για να προσκαλέσει στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Αγία Θεοδώρα, Χαράλαμπο Μπίζα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέκο Γεωργοδήμο, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρωτοβουλία του σχετικά με την παραχώρηση οικοπέδου 2 στρεμμάτων για την δημιουργία στέγης μόνιμης διαβίωσης ΑμεΑ για όλο τον Νομό Άρτας.

Μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, που θα αποτελέσει μόνιμη κατοικία των ατόμων με αναπηρία, ειδικά όταν οι οικογένειές τους δε θα μπορούν πλέον να τα στηρίζουν ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

«Έχω πολλές φορές συνομιλήσει με γονείς που αγωνιούν όταν θα φύγουν από τη ζωή, τι θα απογίνουν τα παιδιά τους. Το μεγάλο αυτό έργο που οραματιζόμαστε έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το δύσκολο και βασανιστικό για πολλούς ερώτημα.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σπίτι που θα τα υποδεχτεί και θα γίνει η δεύτερη οικογένεια τους. Θα προχωρήσουμε από κοινού με τους αρμόδιους Συλλόγους και Φορείς, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότησή του έργου στην Νέα Προγραμματική Περίοδο».

Με τις δηλώσεις τους οι κ. Μπίζας και κ. Γεοργοδήμος, αγκάλιασαν την νέα πρωτοβουλία του Δήμου, τονίζοντας πως είναι στη σωστή κατεύθυνση: «Δηλαδή της ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες». Ενώ, τόνισαν πως: «Το έργο αυτό θα ανήκει σε όλο τον Νομό Άρτας».

Ο Δήμος Αρταίων έχει κάνει σύνολο παρεμβάσεων προς εξυπηρέτηση των ατόμων ΑΜΕΑ όπως νέες ράμπες σε γειτονιές και στο κέντρο, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση σε δρόμους και δημοτικά πάρκινγκ, όδευση τυφλών, υπηρεσίες για καλύτερη εξυπηρέτησή και εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αθλητικές δομές και σχολεία, την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, τις ράμπες ΑμεΑ στην θάλασσα της Κορωνησίας, στο νέο όχημα που πρόσφατα απέκτησαν τα παιδιά του  ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου και την πρόθεση του Δήμου για δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024