Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κηφισιά - Στόχος να γίνει πιο φιλική στα άτομα με αναπηρία

Κηφισιά – Στόχος να γίνει πιο φιλική στα άτομα με αναπηρία

Προσπάθεια καταβάλλει ο Δήμος Κηφισιάς να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το πρόγραμμα θέλει να κατασκευάζονται 53 ράμπες που θα διευκολύνουν την ζωή των ατόμων ΑΜΕΑ

Στο Δήμο Κηφισιάς, η νέα δημοτική Αρχή προσπαθεί να διορθώσει τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων ΑΜΕΑ με παρεμβάσεις της σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτό είναι σημαντικό, αν και δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί είδηση για κανέναν Δήμο της χώρας. Το αντίθετο μάλιστα. Θα έπρεπε να ήταν θέματα λυμένα εδώ και δεκαετίες.

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα άλλωστε δεν εμφανίστηκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια ώστε να δικαιολογείται όποια καθυστέρηση στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και κινητικότητας τους.

Στην Κηφισιά λοιπόν, σχεδιάζεται μια μεγάλης κλίμακας παρέμβασης που περιλαμβάνουν διαδρομές βελτίωσης της βατότητας με δημιουργία ραμπών ΑμεΑ, ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μετακινούνται ανεμπόδιστα σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, το έργο έχει εγκριθεί και αναμένεται να ανατεθεί σε εργολάβο που θα υλοποιήσει τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη διαδρομή ΗΣΑΠ- Κέντρο Κηφισιάς με 22 ράμπες, ενώ άλλες 25 θα τοποθετηθούν στην Νέα Ερυθραία και 6 στην Εκάλη.

Προς αυτή την κατεύθυνση αξίζει να αναφερθούν κάποιες παρεμβάσεις ουσιαστικής σημασίας του Δήμου όπως:

Η κατασκευή μιας παιδικής χαράς με όργανα παιχνιδιού προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών με κινητικά προβλήματα,το αναβατήριο στο Δημοτικό κολυμβητήριο και οι ράμπες στα σχολεία αλλά και σε κάποια δημοτικά κτίρια.

Κάθε συνειδητή Δημοτική Αρχή οφείλει να πάει πόρτα-πόρτα σε όσα σπίτια βρίσκονται άνθρωποι με προβλήματα κίνησης ώστε να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να πράξει αναλόγως. Επίσης, όσες ράμπες ΑΜΕΑ και αν φτιαχτούν αν δεν υπάρχει έλεγχος στη στάθμευση των οχημάτων και κάποιοι συνεχίζουν να αφήνουν τα οχήματα τους, το έξοδο δεν θα πιάσει τόπο. Δεν είναι λοιπόν για πανηγυρισμούς κανένα έργο που αφορά άτομα μειονεκτούντα στη κίνηση αλλά αφορμή για το επόμενο.

Sports in

Έμερι: «Θέλαμε να παίξουμε στον τελικό, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς»

Ο Ουνάι Έμερι αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Άστον Βίλα από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024