Οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται συνήθως μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, θέτοντας σε  κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Στην επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά την διαχείριση των συσκευασιών τους προχωρά ο Δήμος Κιλελέρ.

Συγκεκριμένα, οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται συνήθως μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, θέτοντας σε  κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Βασικός στόχος για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών είναι η διαλογή και συλλογή τους από τον ίδιο το χρήστη έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Κιλελέρ προχωρά στην διανομή ειδικών πλαστικών σάκων για την συλλογή των συσκευασιών φυτοφαρμάκων και καλεί τους προέδρους των κοινοτήτων να παραλάβουν από την αρμόδια αντιδημαρχία και να διανείμουν σε όλους τους επαγγελματίες αγρότες τις ειδικές σακούλες συλλογής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες για την ορθή διαδικασία καθαρισμού κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων απευθύνονται στους αγρότες, επισημαίνοντας τα εξής:

  • Φοράτε πάντα τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.
  • Αδειάστε πλήρως το περιεχόμενο της φιάλης στο ψεκαστικό δοχείο.
  • Ξεπλένετε 3 φορές την κενή φιάλη με καθαρό νερό. Προσθέστε τα νερά ξεπλύματος στο ψεκαστικό δοχείο και ψεκάστε. Στραγγίστε καλά τη φιάλη.
  • Τρυπήστε τις κενές ξεπλυμένες φιάλες.
  • Τοποθετήστε τις κενές και ξεπλυμένες πλαστικές φιάλες στις διάφανες πλαστικές σακούλες συλλογής ΧΩΡΙΣ πώματα.
  • Τοποθετήστε τα πώματα σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες.
  • Κλείστε τις σακούλες προσωρινά και αποθηκεύστε τις σε ασφαλές μέρος.
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr