Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάπας Φραγκίσκος - Θερμά λόγια και δώρα για τον Ποντίφικα είχαν οι πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ

Πάπας Φραγκίσκος – Θερμά λόγια και δώρα για τον Ποντίφικα είχαν οι πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ

Ο Κριστιάν, του οποίου οι κόρες προσέφεραν στον Πάπα ένα λεύκωμα με ζωγραφιές και μηνύματα που είχαν φιλοτεχνήσει με τα άλλα παιδιά του καταυλισμού, αναφέρθηκε «στις τεράστιες δυσκολίες ως εδώ» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν ζητά τίποτα άλλο παρά ένα καταφύγιο σε ένα ασφαλές μέρος»

Ένας 30χρονος πρόσφυγας από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, ο Κριστιάν Τάνγκο Μουγιάκα που έφθασε στη Λέσβο πριν ένα χρόνο, στις 28 Νοεμβρίου με τις δυο του κόρες, μια επτάχρονη και μια εξάχρονη, έχοντας χάσει στο δρόμο την 28χρονη γυναίκα του και την οκτάχρονη, τρίτη κόρη του, υποδέχτηκε σήμερα τον Πάπα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ εκ μέρους της κοινότητας των χριστιανών καθολικών προσφύγων.

Αφού ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πατρική του ανησυχία για τα παιδιά του, τους πρόσφυγες στο νησί, και του ευχήθηκε «ο Θεός να τον ανταμείψει εκατονταπλάσια», ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας «για τον ανθρωπισμό τους, για το ότι με καλωσόρισαν παρέχοντάς μου ειρήνη, καταφύγιο και τα απαραίτητα για την επιβίωση».

Ο Κριστιάν, του οποίου οι κόρες προσέφεραν στον Πάπα ένα λεύκωμα με ζωγραφιές και μηνύματα που είχαν φιλοτεχνήσει με τα άλλα παιδιά του καταυλισμού, αναφέρθηκε «στις τεράστιες δυσκολίες ως εδώ» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν ζητά τίποτα άλλο παρά ένα καταφύγιο σε ένα ασφαλές μέρος, ειρήνη για την επιβίωση του και την επιβίωση αλλά και την εκπαίδευση των παιδιών του».

«Σας ευχαριστούμε που γίνεστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή. Είσαστε η φωνή της ειρήνης. Σας ευχαριστούμε που μας θυμίζετε ότι στο πρόσωπο του κάθε πρόσφυγα καλούμαστε να βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού» τόνισε απευθυνόμενος προς τον Πάπα ο εθελοντής Λένχιμ, που εργάζεται με την τοπική καθολική κοινότητα για την περίθαλψη των προσφύγων.

Ανάλογος υπήρξε και ο χαιρετισμός του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου παντός Αιγαίου, Ιωσήφ, προς τον Πάπα. «Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες όπως της Λέσβου, που έχουν σηκώσει αυτό το δυσανάλογο βάρος της προσφυγικής εισροής. Το 2016 είχατε επαινέσει τους κατοίκους της Λέσβου για την ανθρωπιά τους και το άνοιγμα της καρδιάς τους στους πρόσφυγες που κατέληξαν στις ακτές του νησιού μας. Μας τιμά αυτή η αναγνώριση και σας ευχαριστούμε» είπε ο κ. Ιωσήφ.

Ας σημειωθεί ότι στην τέντα όπου μίλησε ο Πάπας, παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος εκ μέρους της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παρόντες ήταν επίσης ο «οικοδεσπότης» υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς και ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Τέλος, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, απείχε ακόμα και από την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, για λόγους που δεν έκανε γνωστούς προς το παρόν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024