Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών τον δικαίωσε.

Βαθιά το χέρι στη τσέπη, ίσως αναγκαστεί να βάλει ο Δήμος Πατρέων μετά από προσφυγή εργαζομένου (στο Δήμο) ο οποίος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.

Στον εργαζόμενο έχει επιδικαστεί από τη δικαιοσύνη ποσό 155.000 ευρώ ως αποζημίωση, επειδή λόγω λάθους δεν πήρε θέση εργασίας μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2005.

Το 2015, δέκα χρόνια μετά το διαγωνισμό, ο εν λόγω εργαζόμενος δικαιώθηκε και πήρε τη θέση του στο Δήμο Πατρέων όπως θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή. Ομως, ο εργαζόμενος δεν έμεινε εκεί και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα χρήματα που θα λάμβανε την προηγούμενη δεκαετία αν είχε γίνει η πρόσληψή του το 2005, κάτι που δεν έγινε λόγω σφάλματος στα αποτελέσματα.

Δικαιώθηκε

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε τον άνθρωπο και η απόφαση ανέφερε πως θα πρέπει να του καταβληθεί ένα ποσό περίπου στις 155.000 ευρώ, όσα δηλαδή θα ήταν οι μισθοί του μέσα στην δεκαετία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο Δήμος Πατρέων, παρόλο που αναγνωρίζει ότι είχε γίνει λάθος και δεν είχε προσληφθεί, θα καταθέσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Πατρών και επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος την δεκαετία από το 2005 μέχρι το 2015 δούλευε στην Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας έχοντας λάβει ως μισθούς περίπου 128.000 ευρώ.

Έφεση από τον Δήμο Πάτρας

Ο Δήμος ζητά να μην πληρώσει στον εργαζόμενο το σύνολο της αποζημίωσης που του έχει επιδικαστεί, αλλά τη διαφορά των μισθών που δεν έλαβε που είναι ένα ποσό κοντά στις 27.000 ευρώ.

Υπέρ της έφεσης που θα καταθέσουν οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου τάχθηκαν όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr