Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα αλκοόλ – «Το τσούζουν» οι Αυστραλοί – Μεθούν συχνότερα από όλους τους άλλους λαούς

Έρευνα αλκοόλ – «Το τσούζουν» οι Αυστραλοί – Μεθούν συχνότερα από όλους τους άλλους λαούς

Έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης για τη χρονιάς που πέρασε και η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα, δείχνει ότι οι Αυστραλοί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό, πίνουν και μεθούν.

Συνήθως όταν λέμε για χώρες οι κάτοικοι των οποίων πίνουν, το μυαλό μας πηγαίνει σε θηριώδεις ξανθούς Σκανδιναβούς ή Ρώσους, η κοκκινομάλληδες Βρετανούς που κατεβάζουν το αλκοόλ σαν νεράκι. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η χώρα της οποίας οι κάτοικοι όχι μόνο πίνουν αλλά και μεθούν περισσότερο και συχνότερα είναι η Αυστραλία.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης RMIT, έγινε σε 32.000 ανθρώπους από 22 χώρες και ήταν αποκαλυπτική. Οι Αυστραλοί μέθυσαν κατά μέσο όρο 27 φορές το χρόνο ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων χωρών είναι το 15.

Στη δεύτερη θέση οι Σουηδοί μαζί με τους Δανούς οι οποίοι μέθυσαν στο χρόνο που έφυγε 23,8 φορές. Μάλιστα στην έρευνα διευκρινίζεται ότι ο κορωναϊός και το lockdown δεν έπαιξαν κάποιο σημαντικό ρόλο στη διακοπή της κατανάλωσης του αλκοόλ παγκοσμίως.

Μάλιστα η Μόνικα Μπάρατ, ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Μελβούρνης είπε πως το lockdown δεν έχει να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ καθώς αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας τους: «Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το ότι είμαστε μια χώρα με συχνότητα μέθης. Μπορούμε επίσης να δούμε τις χώρες με κουλτούρα κατανάλωσης αλκοόλ όπως οι σκανδιναβικές, οι βρετανικές και οι βορειοαμερικανικές, οι οποίες επίσης είναι σχετικά στη συχνότητα επεισοδίων μέθης»

Οδηγία για το αλκοόλ

Οι αρχές της Αυστραλίας μάλιστα και το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας έχει εκδώσει οδηγία προς τους κατοίκους της χώρας πως καλό θα είναι να αποφεύγουν να πίνουν περισσότερα από 10 ποτά την εβδομάδα και σε καμία περίπτωση όχι πάνω από 4 ποτά τη μέρα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024