Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Εθνική ενότητα στη μάχη κατά του κοροναϊού ζήτησε ο Μπάιντεν

ΗΠΑ – Εθνική ενότητα στη μάχη κατά του κοροναϊού ζήτησε ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στο γεγονός ότι το σχέδιο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο «πρέπει να μας ενώσει», δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα ή περιορισμούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι η μάχη κατά της Covid-19 «δεν θα έπρεπε» να αποτελεί ζήτημα πολιτικού διχασμού, κατά την παρουσίαση ενός σχεδίου που στοχεύει στο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης της επιδημίας με την άφιξη του χειμώνα και της παραλλαγής Όμικρον.

«Γνωρίζω πως η Covid-19 αποτέλεσε ζήτημα διχασμού σε αυτή τη χώρα» και αυτό «έγινε κομματικό ζήτημα, κάτι που είναι ένα θλιβερό (…) συμπέρασμα. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις

«Την ώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση αυτής της νέας παραλλαγής, είναι η στιγμή, ελπίζω, να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαιρέσεις», σημείωσε ο 79χρονος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να επιβάλει τον εμβολιασμό στις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όμως συναντά τη σφοδρή αντίδραση πολλών Ρεπουμπλικανών και προσκρούει πάνω στις δικαστικές προσφυγές σε βάρος αυτών των περιοριστικών μέτρων.

Χωρίς νέα μέτρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε στο γεγονός ότι το σχέδιο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο «πρέπει να μας ενώσει», δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα ή περιορισμούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά μέτρων κυρίως για να πλαισιωθεί πιο αυστηρά η άφιξη των διεθνών ταξιδιωτών και για να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση στα τεστ και τα εμβόλια.

Οχι λοκντάουν

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως το σχέδιο της κυβέρνησής του στη μάχη κατά της Covid-19 δεν περιλαμβάνει λοκντάουν.

Ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε, επιπλέον, ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν τις προσπάθειες να εμβολιάσουν τους υπόλοιπους πολίτες και επισήμανε πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται τον χειμώνα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024