Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων τον Ιανουάριο - Μείωση από τον Μάιο

Κοροναϊός – Κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων τον Ιανουάριο – Μείωση από τον Μάιο

Από τα μέσα Μαΐου τα ημερήσια καταγεγραμμένα κρούσματα θα έχουν μειωθεί αρκετά και ο Ιούνιος θα έχει αρκετά χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων ώστε τα κρούσματα να είναι διαχειρίσιμα

Την εκτίμησή του για την πορεία των κρουσμάτων του κοροναϊού δημοσιεύει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης κάνοντας λόγο για κορύφωση του αριθμού των μολύνσεων τον Ιανουάριο και μείωση από τον Μάιο.

Όπως αναφέρει στην Καθημερινή ο κ. Ατσαλάκης στις αρχές Οκτωβρίου η πανδημία εισήλθε στη φάση απότομης αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων «η οποία προβλέπουμε ότι θα κορυφωθεί περίπου στις αρχές Ιανουαρίου 2022 εφόσον αποδώσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού που έχουν αποφασιστεί και προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε να φτάσουν στο 70% του πληθυσμού».

Μετά τις αρχές του Ιανουαρίου ο ρυθμός αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων θα αρχίσει να δείχνει δείγματα πτώσης, προσθέτει ο κ. Ατσαλάκης και τονίζει ότι «αν όμως δεν προχωρήσουν ικανοποιητικά οι εμβολιασμοί ενδέχεται να έχουμε μια προσωρινή πτώση των κρουσμάτων και να δούμε αργότερα και νέα κορυφή ή και νέες κορυφές κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Το ζητούμενο να είναι να δούμε τα κρούσματα να εισέρχονται στη φάση σταθερής μείωσης, δηλαδή ο ρυθμός αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων να μειώνεται σταθερά επί μακρό χρονικό διάστημα, συμπληρώνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης..

Από τα μέσα Μαΐου τα ημερήσια καταγεγραμμένα κρούσματα θα έχουν μειωθεί αρκετά και ο Ιούνιος θα έχει αρκετά χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων ώστε τα κρούσματα να είναι διαχειρίσιμα. Γι’ αυτό γράφει ο κ. Ατσαλάκης «είναι σημαντικό ο κάθε πολίτης να τηρεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί, να αυξηθούν οι νέοι εμβολιασμοί και να γίνει η Τρίτη δόση εμβολίου για όσους κλείνουν το εξάμηνο ώστε να διατηρηθεί η ανοσία στο ποσοστό του πληθυσμού που είναι ήδη εμβολιασμένο».

«Μια σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων κατά 10% θα μπορούσε να αποκλιμακώσει τα κρούσματα νωρίτερα, εάν, δε, οι εμβολιασμοί αυξηθούν κατά 20% θα δούμε σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων πολύ νωρίτερα» καταλήγει στην εκτίμησή του ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024