Ανοδικά κινήθηκε η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα

Μικρή υποχώρηση στο 7,3% κατέγραψε ο δείκτης ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο σε σχέση με 7,4% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Την ίδια ώρα, σημειώθηκε μεγάλη πτώση στην ανεργία της Ελλάδας σε ετήσιο στο 12,9% από 16,4% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που είναι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 64.000 τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα 12 εκατομμύρια.

Η ανεργία των νέων μειώθηκε στο 15,9% τον Οκτώβριο από το 16,1% τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Eurostat – Βουτιά στις καταναλωτικές δαπάνες το 2020

Σε αυτούς που κατατάσσονται ως άνεργοι δεν περιλαμβάνονται εκείνοι που δεν είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν εργασία, όπως γονείς που πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα φροντίδας των παιδιών.

Τα στοιχεία επίσης δεν περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα προγράμματα στήριξης των ανέργων.

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Περαιτέρω μείωση κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, μια υποχώρηση που έφερε το ποσοστό ανεργίας υπό του 13%, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

Βάσει των στοιχείων της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε., το προσαρμοσμένο εποχικά ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, σημείωσε πτώση στο 12,9%, από 13,1% τον Σεπτέμβριο και 16,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020. Το επίπεδο αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., πίσω μόνο από το 14,5% της Ισπανίας.

Ωστόσο,  δεν ακολούθησε πτωτική πορεία η ανεργία στους κάτω των 25 ετών , από τη στιγμή που από το 28,1% του Σεπτεμβρίου, ανέβηκε στο 33,2% τον Οκτώβριο, ένα ποσοστό που δίνει την πρώτη θέση στην Ελλάδα , με την Ισπανία να ακολουθεί με ποσοστό 30,3%.

Αναφορικά με τα δύο φύλα, το ποσοστό των ανέργων ανδρών παρέμεινε στο 9,8% τον Οκτώβριο, ενώ στις γυναίκες παρέμεινε μεν σε σχετικά υψηλό επίπεδο, ωστόσο υποχώρησε στο 16,8%, από τις 17,1% του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr