Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Ariya Single Seater Concept: Σχεδίασμα ηλεκτρικής ισχύος

Nissan Ariya Single Seater Concept: Σχεδίασμα ηλεκτρικής ισχύος

H ιαπωνική φίρμα αξιοποιεί το δάπεδο και την τεχνολογία του Ariya, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο μονοθέσιο που φιλοδοξεί να αποτυπώσει την ηχηρή πλευρά της ηλεκτροκίνησης με έμφαση στις επιδόσεις

Η Nissan έδωσε το ελεύθερο στους μηχανικούς της να δημιουργήσουν ένα αγωνιστικό πρωτότυπο επιδόσεων με ηλεκτρική τεχνολογία. Το αποτέλεσμα ονομάζεται Ariya Single Seater Concept, παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία και εκτός από την ομολογουμένως γοητευτική όσο και φουτουριστική εμφάνισή του αξιοποιεί την ίδια ακριβώς τεχνολογία με το Αriya, αποτυπώνοντας ανάγλυφα τις πολυδιάστατες δυνατότητες της πλατφόρμας και του συνόλου που αποτελεί αφετηρία για το ηλεκτρικό SUV.

Aν και η Nissan δεν μπαίνει στη διαδικασία να δημοσιοποιήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το πρωτότυπο μονοθέσιο, σημειώνει ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-EV και το κινητήριο σύνολο e-4ORCE το οποίο αποτελείται από ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, προσφέροντας κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της ισχυρότερης έκφρασης του Nissan Ariya, το σύνολο e-4ORCE αποδίδει συνδυαστικά 394 ίππους και 600 Nm ροπής εξασφαλίζοντας στο επιβλητικό SUV τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

Προφανώς στην περίπτωση του concept Ariya Single Seater το ίδιο σύνολο θα προσφέρει σαφώς καλύτερους χρόνους με δεδομένο το σχεδιασμό, το αμάξωμά από ανθρακόνημα αλλά και ότι απαλλάσσεται από τις επιταγές της πραγματικότητας και κατ΄επέκταση από το διόλου ευκαταφρόνητο βάρος των συστημάτων ασφαλείας που… βαρύνουν τα αυτοκίνητα παραγωγής.

Αν και δεν διευκρινίζεται, η Nissan θα έχει συνδυάσει προφανώς το παραπάνω σύνολο με την «βασική» μπαταρία των 65 kWh του Ariya αντί αυτή των 90 KWh, με δεδομένο το σκεπτικό του όσο το δυνατόν χαμηλότερου βάρους.

Όσο για την μελλοντική χρησιμότητα του Ariya Single Seater Concept, όπως σημειώνει ο επικεφαλής marketing της ιαπωνικής φίρμας, Juan Manuel Hoyos «Στην Nissan, κάνουμε αυτό που οι άλλοι δεν τολμούν. Με το συγκεκριμένο πρωτότυπο θέλουμε να δείξουμε τη δυναμική που προσφέρει το κινητήριο σύνολο του Ariya σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, περιβάλλοντας το με μια σχεδίαση εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά που θυμίζει την έκδοση παραγωγής και δείχνει προς μια νέα κατεύθυνση για τον σχεδιαστικό κώδικα των υψηλών επιδόσεων ηλεκτροκίνητων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ariya Single Seater Concept  αποτελεί μια πρώτη απόπειρα της Nissan προς την κατεύθυνση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου επιδόσεων. «Λειτουργώντας ως πείραμα για την μελλοντική τεχνολογική εξέλιξη, το συγκεκριμένο project μπορεί να συμβάλει στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στον κόσμο των επιδόσεων και στα αυτοκίνητα παραγωγής και να δείξει την τεχνογνωσία της Nissan και τις δυνατότητές της να μεταφέρει τεχνολογία από τις αγωνιστικές πίστες στον “πραγματικό” κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Nissan.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan, Τommaso Volpe σχολίασε: «Η Nissan δεν συμμετέχει στην Formula E αποκλειστικά για αγωνιστικούς σκοπούς αλλά και για να υποστηρίξει την εξέλιξη συναρπαστικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων ευρείας παραγωγής. Τα προγράμματα εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων και η Formula E είναι συγκοινωνούντα δοχεία επιτρέποντας την αμφίδρομη μεταφορά τεχνολογίας».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024