Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβαταρ

Αβαταρ

Το μικροσκοπικό νησί Μπαρμπάντος στη θάλασσα της Καραϊβικής, δείχνει θάρρος και τολμά να μπει πρώτο στο εικονικό μέλλον

Για τους μυημένους σε online παιχνίδια ρόλων ο όρος «avatar» αποτελεί την ενσάρκωση του χρήστη και αντιστοιχεί στην προσωπικότητα που συνδέεται με το όνομα στην οθόνη ενός χρήστη του Διαδικτύου. Η λέξη προέρχεται από τα Σανσκριτικά και αναφέρεται στην ινδουιστική θρησκεία ως η γήινη «ενσάρκωση» ενός θεού. Ωστόσο στο άυλο ψηφιακό περιβάλλον ένα άβαταρ παραμένει κάτι άγνωστο και ίσως σκοτεινό. Μία οντότητα που έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του χρήστη ο οποίος όμως ποτέ δεν αποκαλύπτεται στην ολότητά του.

Το μικροσκοπικό νησί Μπαρμπάντος στη θάλασσα της Καραϊβικής, δείχνει θάρρος και τολμά να μπει πρώτο στο εικονικό μέλλον. Σύμφωνα με το globalvoices.org είναι το πρώτο κράτος που ιδρύει πρεσβεία στο metaverse. Δηλαδή σε αυτό το παράλληλο με την πραγματικότητα σύμπαν. Εκεί όπου τα άβαταρ των εαυτών μας θα κυκλοφορούν και θα ζουν με τους κανόνες που διαμορφώνει ο νέος κόσμος του Ιντερνετ.

Στις 14 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου των Μπαρμπάντος υπέγραψε συμφωνία με την Decentraland, μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει περισσότερα από 90.000 (ψηφιακά) αγροτεμάχια που μπορούν να αγοραστούν με κρυπτονομίσματα. Το Μπαρμπάντος ταυτόχρονα συζητά και με άλλες πλατφόρμες metaverse. Οπως εξήγησε ο Γκαμπριέλ Αμπέντ, ο επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων και πρεσβευτής των Μπαρμπάντος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος μεσολάβησε στη συμφωνία με την Decentraland, «η χώρα – πέρα από αυτήν την αρχική προσπάθεια να χτίσει δομές – σκοπεύει να επεκταθεί επιθετικά και να αγοράσει ψηφιακή γη από την ποικιλία των εικονικών κόσμων… το μετασύμπαν είναι ακόμα πολύ όψιμο και νέο ως σύλληψη. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που χτίζουμε είναι μεταβιβάσιμο».

Αφού η χώρα αγοράσει τη γη και χτίσει την εικονική της πρεσβεία, ο στόχος είναι να την εξοπλίσει για να παρέχει υπηρεσίες όπως «e-visa» και να σχεδιάσει μηχανισμούς μέσω των οποίων τα άβαταρ των χρηστών θα μπορούν να ταξιδεύουν. Η πιθανή έναρξη εργασιών της πρεσβείας αναμένεται τον Ιανουάριο του 2022 και το Μπαρμπάντος θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αναγνωρίσει επίσημα την ψηφιακή εδαφική κυριαρχία.

ΥΓ. Από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης το νησί Μπαρμπάντος έγινε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία και έπαψε να αναγνωρίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ως επικεφαλής του κράτους. Η πρωθυπουργός Μία Μότλεϊ ανακήρυξε τη Ριάνα εθνική ηρωίδα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024