Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης - Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ, αλλά να μη φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι

Μητσοτάκης – Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ, αλλά να μη φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και σχολίασε τις προτάσεις που έκανε.

«Μας κάνατε πολλές εκκλήσεις κύριε Τσίπρα αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε για την τοποθέτηση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που τόνισε ότι είναι «ώρα να σκεφτούμε την υποχρεωτικότητα».

Για τον αριθμό των ΜΕΘ

«Είπατε κάτι το οποίο είναι επιστημονικά απολύτως εσφαλμένο, ότι αν ήμαστε στα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας για δύο μήνες. Είπατε ξεκάθαρα ότι εάν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά, θα χρειαζόμασταν δύο μήνες για να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Μα το πρόβλημα μας είναι και πρόβλημα της Γερμανίας, και της Αυστρίας. Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που έχουμε δυνατότητα να φτιάξουμε αλλά να μην φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι άρα να εμβολιάζονται περισσότεροι».

«Μιλήσατε 25 λεπτά, τελικά θα μας πείτε αν θα καταψηφίσετε τελικά και τί προτείνετε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αν είναι υπέρ της αλλαγής των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα σχολεία.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπήρξε επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, ενώ τον κατηγόρησε ότι κλείνει το μάτι στους εμβολιαστές.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024