Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW Aero B: Το Passat στην ηλεκτρική εποχή

VW Aero B: Το Passat στην ηλεκτρική εποχή

Η γερμανική φίρμα δοκιμάζει ήδη την έκδοση παραγωγής του ID.Vizzion Concept, του μοντέλου που στο μέλλον θα αποτελέσει το ηλεκτρικό alter ego του Passat

Φωτογραφίες: Automedia

H VW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης για το μοντέλο που θα αποτελέσει την ηλεκτρική εναλλακτική στο Passat και το οποίο εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε νέες αποκαλυπτικές εικόνες.

Βέβαια το Aero B όπως είναι η κωδική ονομασία του, φιλοδοξεί να αποτελέσει πολλά περισσότερα από μια ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Passat, θέλοντας να φέρει σε δύσκολη θέση μοντέλα όπως το Tesla Model 3, το Polestar 2 ή το επικείμενο sedan της Hyundai Ioniq6.

Εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι μέχρι την άφιξή του η οποία προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστη χρονικά ο ανταγωνισμός θα έχει πληθύνει.

Υπενθυμίζεται ότι το Aero B πρωτοεμφανίστηκε ως concept στην έκθεση της Γενεύης το 2018 με την ονομασία ID.Vizzion. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να ακολουθήσει την συνήθη ονοματοδοσία των ηλεκτρικών VW υιοθετώντας τα διακριτικά ID. συνδυαστικά με έναν αριθμό.

Κατά την πρεμιέρα του ως πρωτότυπου στην ελβετική έκθεση, τα στελέχη της VW είχαν υποσχεθεί ότι η έκδοση παραγωγής θα προσφέρει αυτονομία που θα φτάνει τα 600 χλμ. Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω μέγεθος είναι παραπάνω από εφικτό με την τρέχουσα τεχνολογία της VW, με δεδομένη την ιδιαιτέρως αεροδυναμική σχεδίαση του Aero B αλλά και ότι η αυτονομία που προσφέρει το ID.4 Life με την μπαταρία των 77 kWh ανέρχεται σε 520 χλμ.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικά σύνολα του Aero B θα προέλθουν από το σύνηθες ηλεκτρικό οπλοστάσιο της VW ενώ υπό το ίδιο σκεπτικό, αναμένεται να υπάρξει και σπορ έκδοση με τα διακριτικά Χ και ισχύ που θα φτάνει τους 300 ίππους.

Το ίδιο θα ισχύσει και για την διαμόρφωση του εσωτερικού που θα υιοθετήσει την ίδια μίνιμαλ και high-tech αισθητική των ID. αν και δεδομένα θα υπάρξουν νέες ψηφιακές προσθήκες και ευκολίες που θα αναδεικνύουν την μεγαλύτερη από ποτέ ευρυχωρία του μοντέλου σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από το Passat.

Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, το Aero B αναμένεται να φέρει νεολογισμούς και στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης και ημιαυτόνομης οδήγησης. Επίσης όπως έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί η VW μέσω ενός αντίστοιχου concept car, το Aero B θα αποκτήσει μελλοντικά και πρακτικότερη station wagon έκδοση η οποία αναμένεται να λανσαριστεί σε δεύτερο χρόνο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024