Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν - Απαντάμε στην επέκταση του ΝΑΤΟ με υπερηχητικό πύραυλο

Πούτιν – Απαντάμε στην επέκταση του ΝΑΤΟ με υπερηχητικό πύραυλο

«Δοκιμάσαμε τώρα, και μάλιστα με επιτυχία, και από τις αρχές του έτους θα έχουμε ήδη στο οπλοστάσιό μας έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με ταχύτητα 9 Mach»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι μια κόκκινη γραμμή η οποία ελπίζει ότι δεν θα ξεπεραστεί, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Κόκκινες γραμμές

«Η δημιουργία τέτοιων απειλών είναι κόκκινες γραμμές. Όμως ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί. Ελπίζω ότι το αίσθημα της κοινής λογικής, της υπευθυνότητας και για τις χώρες τους και την διεθνή κοινότητα θα υπερισχύσει» δήλωσε ο Πούτιν.

Εφτασαν στα σύνορά μας

Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, της τράπεζας VTB capital- «Η Ρωσία καλεί!», ο Πούτιν είπε ότι την δεκαετία του 1990 οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης «ήταν ειδυλλιακές», ωστόσο παρά της παρακλήσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, οι υποδομές του ΝΑΤΟ έφθασαν στα ρωσικά σύνορα. «Ως απάντηση ήμασταν αναγκασμένοι να αρχίσουμε την κατασκευή ενός υπερηχητικού όπλου. Αυτή είναι η απάντησή μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Υπερηχητικός πύραυλος

Αναφερόμενος στον νέο υπερηχητικό πύραυλο είπε ότι η Ρωσία τον έχει ήδη αναπτύξει και σύντομα θα βρίσκεται στο οπλοστάσιό της. «Δοκιμάσαμε τώρα, και μάλιστα με επιτυχία, και από τις αρχές του έτους θα έχουμε ήδη στο οπλοστάσιό μας έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με ταχύτητα 9 Mach» δήλωσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, καθώς το ΝΑΤΟ συνεδρίασε για να συζητήσει τις προθέσεις της Μόσχας σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της στα σύνορα με την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024