Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης - Δύσκολη πολιτικά αλλά αναγκαία απόφαση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

Γεωργιάδης – Δύσκολη πολιτικά αλλά αναγκαία απόφαση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών

«Εμείς θα πάρουμε το πολιτικό κόστος αλλά θα ξέρουμε ότι έχουμε κάνει καθήκον μας» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών

Δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών και μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τα νέα μέτρα.

Το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία η απόφαση του πρωθυπουργού και τη κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος! Εκεί κρίνεται η πραγματική αγάπη του καθενός για πατρίδα και όχι αυτή που βολεύει για να παίρνει ψήφους» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

«Πιστεύει κανείς ότι είναι πολιτικά εύκολη ή βολική για τον πρωθυπουργό; Ή έχουμε πρωθυπουργό που για περίεργους λόγους θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος; Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη απόφαση είναι πολιτικά. Όσοι όμως έχουμε αίσθηση στοιχειώδη του πατριωτισμού και της ανθρωπιάς, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι περίπου μονόδρομος».

Όπως σημείωσε μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην επίμαχη ψηφοφορία θα φανεί τι πραγματικά πιστεύει ο κάθε βουλευτής.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα – Οκτώ περιορισμοί σε 12 μέρες με στόχο… τους ανεμβολίαστους

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα – Πόσο θα κοστίζει να είσαι… ανεμβολίαστος 60αρης το 2022

Δύο δρόμους έχει η ζωή

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει οδηγήσει κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 ετών στις ΜΕΘ. «Η κατάσταση είναι η εξής: Το 4ο κύμα έχει οδηγήσει κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 στις ΜΕΘ και από αυτούς το 95% είναι ανεμβολίαστοι. Η κυβέρνηση έδωσε το χρόνο για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι! Και καμπάνιες και ρεπορτάζ έγιναν! Αλλά δυστυχώς σημαντική μερίδα των ανθρώπων αυτών παραμένουν ανεμβολίαστους!» είπε και συνέχισε:

«Δύο δρόμους έχει η ζωή: ο ένας, ο εύκολος, για τη κυβέρνηση, δεν εμβολιάζονται κάποιοι θα πεθάνουν, κάναμε ότι μπορούσαμε ας πεθάνουν αρκεί να μη χάσουμε ψήφους. Πολιτικά εύκολη οδός αλλά απολύτως ανήθικη. Ο άλλος να πει θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος αλλά θα ξέρω ότι έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους από το θάνατο και χιλιάδες οικογένειες από το πένθος, το ΕΣΥ από ανυπέρβλητη πίεση που προκαλεί η πανδημία και η επιμονή να μην εμβολιάζονται».

Δεν αντέχει άλλο lockdown και κατάρρευση του ΕΣΥ

«Στο ερώτημα γιατί η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους σε σχέση με χώρες με παρόμοιο ποσοστό εμβολιασμού η απάντηση είναι απλή: απέχουμε σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Εσείς κ. συνάδελφε που μιλάτε για πατρίδα με τόση ένταση αφήστε να πεθάνουν! Εμείς θα πάρουμε το πολιτικό κόστος αλλά θα ξέρουμε ότι έχουμε κάνει καθήκον μας. Είναι δύσκολη η απόφαση τη ζυγίσαμε πολύ, οι γιατροί μας εξήγησαν τον υγειονομικό κίνδυνο, η εξέλιξη πανδημίας οδηγεί σε επιταχυνόμενες απειλές που η χώρα πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα να προλάβει την εξέλιξη και φυσικά πέραν της υγειονομικής διάστασης υπάρχει και η οικονομική. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο lockdown, κατάρρευση του ΕΣΥ. Τώρα θα φανεί ποιος αγαπά τη πατρίδα και ποιος όχι και ποιος για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις και ποιος για τις ψήφους» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024