Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 173 νέες θέσεις εργασίας έως το έκτο έτος και συνολικά 512 μέχρι και το τελευταίο έτος αυτής, το 2040

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε στις 23 Νοεμβρίου το νέο επενδυτικό σχέδιο «Εξατομικευμένες Κυτταρικές & Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα στον Έλληνα Ασθενή (POCare Model)» της Theracell Laboratories IKE, συνολικού προϋπολογισμού 83 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 173 νέες θέσεις εργασίας έως το έκτο έτος και συνολικά 512 μέχρι και το τελευταίο έτος αυτής, το 2040.

Η Επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, του γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη, του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή.

Η επένδυση περιλαμβάνει την αγορά και μεταφορά των υφιστάμενων τεχνολογιών στην Theracell και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία τόσο στις υφιστάμενες θεραπείες, όσο και σε μελλοντικές.

Επίσης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση κεντρικής μονάδας παραγωγής και ερευνητικών εργαστηρίων στην Κόρινθο, από την οποία θα πραγματοποιείται ο γενικός συντονισμός όλων των ΟΜPULs ανά την επικράτεια, καθώς και η έρευνα και ανάπτυξη μελλοντικών θεραπειών για παθήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς (εργαστήριο R&D).

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε την επένδυση της Τheracell, μια πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας και της έρευνας της ιατρικής επιστήμης για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και πρωτοποριακών θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς. Η επένδυση αυτή, συνολικού ύψους 83 εκατ. ευρώ, θα παρέχει πρωτοποριακές κυτταρικές θεραπείες με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για αντίστοιχες θεραπείες. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε να έχουμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr