Η Βρετανία αλλάζει την πολιτική της για τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Ενώ μέχρι τώρα η οδηγία ήταν για ενισχυτική δόση στους άνω των 40 ετών, τώρα θα χορηγείται σε όλους

Η παραλλαγή Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα σε χώρες της Δύσης, που παρά τις εκκλήσεις του ΠΟΥ για δίκαια κατανομή των εμβολίων, αποφασίζουν να επεκτείνουν τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Η Βρετανία ενώ αρχικά είχε ακολουθήσει μια πολιτική χορήγησης τρίτης δόσης με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια στους άνω των 40 ετών, τώρα με τις εξελίξεις με την νέα παραλλαγή αλλάζει τακτική.

Τρίτη δόση σε όλους

Όπως δήλωσε σήμερα μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για τους εμβολιασμούς στη Βρετανία, η χώρα κινείται προς την κατεύθυνση χορήγησης ενισχυτικής δόσης κατά της COVID-19 σε όλους.

«Αναπόφευκτα, στον καθένα θα προσφερθεί ενισχυτική», δήλωσε στο BBC ο Άντονι Χάρντεν, αναπληρωτής επικεφαλής της Κοινής Επιτροπής για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JCVI).

«Αλλά αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει με σωστή σειρά ούτως ώστε αυτοί που είναι περισσότεροι ευπαθείς για αυτή τη μόλυνση να μπορούν να λάβουν ενίσχυση και τα επίπεδα φυσικής ανοσίας τους να μπορούν να αυξηθούν».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr