Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Καταδρομείς στα τουρκικά χωριά Δέρειο, Ορμένιο, Σουφλί - Η Ελλάδα μας προκαλεί

Τουρκία – Καταδρομείς στα τουρκικά χωριά Δέρειο, Ορμένιο, Σουφλί – Η Ελλάδα μας προκαλεί

Η Ελλάδα, η οποία έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, συνεχίζει να συγκεντρώνει μονάδες καταδρομέων σε «τουρκικά χωριά» της δυτικής Θράκης, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τουρκικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως «πρόκληση» κατά της Τουρκίας την αποστολή μονάδων καταδρομέων του ελληνικού στρατού σε «τουρκικά χωριά» στη δυτική Θράκη.

Ασκηση με βαρέα όπλα

Οπως σημειώνουν, η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει μονάδες καταδρομέων στα τουρκικά χωριά Ορμένιο και Σουφλί και μάλιστα πραγματοποίησε άσκηση με βαρέα όπλα στη μέση χωριού του δήμου Μύκης.

Η Ελλάδα, η οποία έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, συνεχίζει να συγκεντρώνει μονάδες καταδρομέων σε «τουρκικά χωριά», όπως τα χαρακτηρίζουν, της δυτικής Θράκης.


Φωτογραφίες από τα τουρκικά δημοσιεύματα

Σε ένα από αυτά στην περιοχή Σουφλίου, στο Μέγα Δέρειο, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα αναπτύξει καταδρομείς των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, οι καταδρομείς κατέφθασαν στο χωριό με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και θα εγκατασταθούν στον πρώην στρατώνα Παρασκευούδη.

Και 4 στρατιωτικά ελικόπτερα

Επιπλέον, στάλθηκαν στους στρατώνες 4 στρατιωτικά ελικόπτερα για να υπηρετήσουν στην περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η μονάδα στάλθηκε στα βουλγαροελληνικά σύνορα για να αποτρέψει τη διέλευση «παράνομων μεταναστών και να αποτρέψει τις δραστηριότητες της εμπορίας ανθρώπων».

Υποστηρίχθηκε ότι οι καταδρομείς θα περιπολούν στην περιοχή 24 ώρες το 24ωρο. Ο ελληνικός στρατός και οι Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ (Frontex) έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί, προστίθεται στα δημοσιεύματα.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024