Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός – Σε προληπτική καραντίνα 5 Έλληνες που επέστρεψαν από την Αφρική

Κοροναϊός – Σε προληπτική καραντίνα 5 Έλληνες που επέστρεψαν από την Αφρική

Οι πέντε Έλληνες έμαθαν, όπως λένε, για τις νέες οδηγίες για τον περιορισμό της παραλλαγής Όμικρον την ώρα που βρισκόταν στην πτήση προς Ελλάδα

Τρεις ναυτικοί και ένα ζευγάρι είναι οι πέντε Έλληνες που έχουν μπει σε σε προληπτική καραντίνα λόγω των έκτακτων μέτρων ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον.

Οι τρεις ναυτικοί ήρθαν από τη Νότια Αφρική και το ζευγάρι έφτασε στην Αθήνα από το Ντουμπάι.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, απομονώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου, όπως μετέδωσε το mega όπου παραμένουν σε δεκαήμερη καραντίνα και θα υποβληθούν στους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους για κοροναϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα πέντε άτομα είχαν υποβληθεί σε τεστ πριν ταξιδέψουν, αλλά εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον και των νέων μέτρων που είναι σε ισχύ, κρίθηκε σκόπιμο να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και να υποβληθούν ξανά σε τεστ κοροναϊού. Μέχρι στιγμή δε θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Στην διάρκεια της πτήσης έμαθαν για τις νέες οδηγίες

Οι πέντε Έλληνες έμαθαν, όπως λένε, για τις νέες οδηγίες για τον περιορισμό της παραλλαγής Όμικρον την ώρα που βρισκόταν στην πτήση προς Ελλάδα.

Οι ίδιοι ζήτησαν από την Πολιτική Προστασία να περάσουν την περίοδο της καραντίνας στο σπίτι τους, καθώς είναι εμβολιασμένοι και τα τεστ που έχουν κάνει είναι αρνητικά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Και οι πέντε, ακόμα και το ζευγάρι, μένουν σε ξεχωριστά δωμάτια. Μετά το πέρας του 10ημερου θα υποβληθούν σε PCR test και αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ένας από τους ταξιδιώτες αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έμαθε για τα νέα μέτρα ενώ ήταν στο αεροπλάνο και δε θα πραγματοποιούσε το ταξίδι εάν γνώριζε ότι θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο.

Οι δύο Έλληνες, το ζευγάρι, είχαν παρευρεθεί σε κηδεία στη Ζιμπάμπουε, ενώ οι τρεις ναυτικοί ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024