Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ - «Το τελευταίο δώρο που θα κάνω στον πατέρα μου είναι...»

Συγκλονίζει ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ – «Το τελευταίο δώρο που θα κάνω στον πατέρα μου είναι…»

Ο δημοσιογράφος θα έκλεινε τα 53 του χρόνια

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με την επιστολή που επέλεξε να γράψει για τον πατέρα του που σήμερα θα γιόρταζε τα 53α γενέθλιά του.

«Είμαι ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γεωργίου Καραϊβάζ. Το τελευταίο δώρο, που θα κάνω στον πατέρα μου, είναι να εκθέσω τους δολοφόνους του» ήταν τα πρώτα λόγια του γιου του αδικοχαμένου δημοσιογράφου

Συγκεκριμένα η επιστολή που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέρει:

«Είμαι ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γεωργίου Καραϊβάζ. Το τελευταίο δώρο, που θα κάνω στον πατέρα μου, είναι να εκθέσω τους δολοφόνους του. Οι δολοφόνοι του πατέρα μου δεν ήταν δύο άνδρες καβάλα σε ένα μηχανάκι, ούτε ένας ιθύνων νους, που έδινε εντολές. Ο πατέρας μου είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο εκτελεστών, καθώς ήταν επικηρυγμένος και από τη 17 Νοέμβρη και από όμοιες με αυτή οργανώσεις.

Ακόμη και με τη σύλληψη των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών η μακροσκοπική κατανομή της κοινωνίας μας δεν θα αλλάξει, αφού αυτοί θα αντικατασταθούν από ομοϊδεάτες τους.

Η δολοφονία του πατέρα μου δεν ήταν επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία ιδέα, αυτή της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αυτή της ελπίδας και της ελευθερίας. Έτσι λοιπόν και ο ψυχρός εκτελεστής δεν έχει υλική υπόσταση, αλλά είναι απόρροια συστημικών προβλημάτων, που ταλανίζουν τη χώρα και τον κόσμο μας. Είναι απόρροια του φόβου και του μένους, που προκαλούνται από τη φτώχεια και τη βία, που ασκούμε ο ένας στον άλλον.

Η σύλληψη των δολοφόνων του πατέρα μου, εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, δεν θα είναι παρά μια πύρρειος νίκη.

Αυτήν την αντιμετώπιση, λοιπόν, δεν την οφείλετε στον Γιώργο Καραϊβάζ ούτε και στον γιο του. Την οφείλετε στους εαυτούς σας, στα παιδιά σας και τους συνανθρώπους σας και όσον αφορά στους έξυπνους ρεαλιστές, γνωστούς και ως κυνικούς, ήρθε η ώρα να πετάξετε τα προσωπεία και να αποδεχτείτε την πραγματική φύση σας: αυτή του δειλού κονφορμιστή.

Εάν είναι να σας μείνει κάτι, λοιπόν, από τη δολοφονία του πατέρα μου, να σας μείνει ότι η αισιοδοξία και η προσπάθεια για αλλαγή δεν είναι χαρακτηριστικό του μωρού, αλλά του θαρραλέου και ότι με τον θάνατό του άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας. Και όλοι ξέρουμε τι έχει μείνει μέσα του.»

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024