Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές στη ΔΙ.ΑΣ - Ξεκινά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης αστυνομικών

Αλλαγές στη ΔΙ.ΑΣ – Ξεκινά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης αστυνομικών

Μετά τις αλλαγές στο κέντρο επιχειρήσεων και τις αντικαταστάσεις, την προσεχή Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης

Ένα ακόμη μέτρο που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μετά από το επεισόδιο στο Πέραμα, για την αναμόρφωση της Αμέσου Δράσεως και της Ομαδας ΔΙ.ΑΣ, μπαίνει σε εφαρμογή.

Έτσι, μετά τις αλλαγές στο κέντρο επιχειρήσεων και τις αντικαταστάσεις, την προσεχή Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης.

Οι πέντε προτεραιότητες

Οι πέντε αλλαγές στη λειτουργία της Άμεσης Δράσης και της αστυνομίας που είχε ανακοινώσει, στις αρχές Νοεμβρίου, ο κ. Θεοδωρικάκος:

1.Πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών. Ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας.

Την ευθύνη υλοποίησης, αξιοποιώντας την κατάλληλη ομάδα αξιωματικών, αναλαμβάνει ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, και η δράση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

2.Διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη. Τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των Νόμων. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών.

3.Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, με αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, προκειμένου να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή εικόνα και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δυνάμεων στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως. Και, άμεση αντίστοιχη εκπαίδευση των αξιωματικών που υπηρετούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ολοκλήρωση ως το Σεπτέμβριο ’22.

4.Άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

5.Αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ενίσχυση του Κέντρου Επικοινωνίας με 20 νέους αστυνομικούς, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης στα περιστατικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η υλοποίηση των σχετικών μέτρων να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024