ΚΚΕ – Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Δυτ. Μακεδονία, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια
Ο Περισσός υποστηρίζει ότι το «νέο παραγωγικό μοντέλο» που οραματίζεται ο πρωθυπουργός για τη Δυτική Μακεδονία «είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της ενέργειας»
«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία συνοδεύτηκε με τις γνωστές εξαγγελίες περί ‘απολιγνιτοποίησης’ και ‘πράσινης δίκαιης μετάβασης’, όταν είναι πλέον φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο δεινά και ανεργία φέρνει στον λαό της περιοχής, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει συνολικά τον λαό», σχολιάζει το ΚΚΕ, αναφορικά με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη.
Ο Περισσός αναφέρει, μάλιστα, πως «επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες, επέλεξε να απαντήσει στο λαό που διαδήλωνε με αστυνομική καταστολή, ΜΑΤ και χημικά».
Υποστηρίζει ότι «το ‘νέο παραγωγικό μοντέλο’ που οραματίζεται (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) για τη Δυτική Μακεδονία είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της ενέργειας, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία ‘πράσινης’ κερδοφορίας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους».
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο λαός της περιοχής «μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει να ζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες του», καταλήγοντας πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, «βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442