Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ελένη Πέτα μιλάει στο in.gr για τις εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου αλλά και όνειρά της

H Ελένη Πέτα μιλάει στο in.gr για τις εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου αλλά και όνειρά της

Η Ελένη Πέτα και η Ηρώ εμφανίζονται μαζί, 20 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, στο Σταυρό του Νότου

Η Ελένη Πέτα και η Ηρώ εμφανίζονται μαζί, 20 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, στο Σταυρό του Νότου.

Η Ελένη Πέτα δημιουργική και πάντα επίκαιρη μίλησε στο in.gr για αυτή την ιδιαίτερη μουσική συνάντηση αλλά και τα επόμενα σχέδια της.

Ελένη, σε βρίσκουμε σε μια παραγωγική «περίοδο», ένα νέο τραγούδι, ένα παλαιότερο που ακούγεται με μεγάλη επιτυχία μέσα από την τηλεοπτική σειρά Σασμός, μίλησε μας γι’ αυτά;

Πριν ένα χρόνο μίλησα με τον φίλο μου Ηλία Μακρίδη για μια δύσκολη προσωπική κατάσταση που περνούσα εκείνη την εποχή και δυο μέρες αργότερα, μετά την εξομολόγηση, με ξαναπήρε στο τηλέφωνο και μου έστειλε το συγκεκριμένο τραγούδι, που ομολογώ το έβαλα στην καρδιά μου με το πρώτο άκουσμα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Πέτα», μια δυναμική ροκ μπαλάντα σε μουσική και στίχους Ηλία Μακρίδη και Ντέπη Χατζηκαμπάνη που κυκλοφόρησε μαζί με ένα ατμοσφαιρικό βίντεο πριν από λίγο καιρό.

Η «Απόδραση Κρυφή», είναι ένα τραγούδι σε μουσική του Νίκου Τερζή & στίχους του Πάνου Φαλάρα, που είχε κυκλοφορήσει πριν από 15 χρόνια, ένα τραγούδι που προσωπικά το αγαπούσα πολύ, βγήκε πάλι στην επιφάνεια, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός».

«Μαζί ξανά», μια πετυχημένη συνεργασία από το παρελθόν, ανοίγει και πάλι αυλαία στην σκηνή του Σταυρού του Νότου, πως αποφασίστηκε;

Για μένα η Ηρω ξεχώριζε πάντα ως μια από τις πιο ταιριαστές και καλές συνεργασίες που έκανα ποτέ. Υπήρχε πάντα σαν σκέψη να ξαναβρεθούμε, και να που ήρθε τώρα η στιγμή, 20 χρόνια μετά να ξανασυνεργαστουμε και βέβαια να το γιορτάσουμε. Κάτι σαν επετειακή συνάντηση.

20 χρόνια μετά, έχουμε βιώσει έντονες κοινωνικές αλλαγές, τι έχει αλλάξει στον χώρο της μουσικής;

Έχουν αλλάξει τα πάντα. Η οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει εντελώς διαφορετικές συνθήκες από ότι στο παρελθόν. Οι δισκογραφικές εταιρίες δεν λειτουργούν με την μορφή που είχαμε συνηθίσει και πολλές φορές βλέπουμε το φαινόμενο ο καλλιτέχνης να χρηματοδοτεί από μόνος του τα «βήματα» του. Οι κατάλληλοι χώροι για να παρουσιάζει ένας καλλιτέχνης την δουλειά του, ολοένα και λιγοστεύουν… ο δρόμος γίνεται πολύ δύσκολος, ιδιαίτερα για την νέα γενιά καλλιτεχνών. Εύχομαι πραγματικά, κάτι να αλλάξει.

Η περίοδος της πανδημίας, την οποία ακόμα διανύουμε φυσικά, έφερε πολλές αλλαγές σε όλους τους χώρους. Πως την βίωσες προσωπικά και τι πιστεύεις ότι θα διαφοροποιηθεί στο μέλλον για τον κλάδο σας;

Η πανδημία, την οποία ακόμα βιώνουμε φυσικά, έφερε τα πάνω κάτω σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους…έτσι και στον δικό μας, βλέπουμε τις έντονες επιπτώσεις. Το κοινό δείχνει να μοιάζει κουρασμένο από όλη αυτή την «υπερπληροφόρηση» που υπάρχει στην αγορά. Θα πρέπει πλέον, ο καλλιτέχνις να δημιουργεί έναν «λόγο», προκειμένου να παρακινήσει το κοινό, να παρακολουθήσει την πρόταση του. Θεωρώ ότι είναι η ιδανική περίοδος για συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών, που είτε θα ανασύρουν μια ευχάριστη μνήμη, είτε θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό, καινοτόμο στον χώρο της μουσικής.

Αν μπορούσες κάτι να αλλάξεις, ποιο θα ήταν αυτό;

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, όπου η μόρφωση, η μάθηση, η ενσυναίσθηση, θα διαμόρφωναν έναν πιο «οπλισμένο» πολίτη για την κοινωνία του μέλλοντος.

Είσαι μια καλλιτέχνις που έχεις πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες στην πορεία σου, αλλά θα έλεγε κανείς ότι τα βήματα σου ήταν πάντα «σταθερά», τι να περιμένουμε στο μέλλον, υπάρχουν σχέδια;

Γενικά, είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάνω μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα μου. Όλα τα πράγματα στην καλλιτεχνική μου «πορεία» ήρθαν αβίαστα και χωρίς άγχος.

Έχεις κάποιο «τρελό», καλλιτεχνικό σχέδιο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις κάποια στιγμή;

Πιθανόν μια συνεργασία με κάποια από τις συμφωνικές μας ορχήστρες

Κλείνοντας, αφού σου ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους μελλοντικούς σου στόχους, τι να περιμένει το κοινό στις εμφανίσεις σου, «μαζί ξανά» με την Ηρω, στον Σταυρό του Νότου Plus;

Επειδή ήδη έχουμε ξεκινήσει, εδώ και δυο εβδομάδες, έχουμε ήδη feedback από το κοινό που το έχει παρακολουθήσει και τολμώ να πω ότι είναι ενθουσιώδης η υποδοχή του! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που συμπεριλαμβάνει μεγάλα τραγούδια από την ελληνική και διεθνή σκηνή αλλά και τις προσωπικές μας επιτυχίες….σας περιμένουμε κοντά μας, για άλλες δυο παραστάσεις, 27 Νοεμβρίου & 4 Δεκεμβρίου, στην σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus, να μας πείτε την γνώμη σας.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024