Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Το «κυνήγι» των υπερβάσεων

Παναθηναϊκός – Το «κυνήγι» των υπερβάσεων

Η σκληρή πραγματικότητα «προσγειώνει» απότομα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπαίνει στο «κυνήγι» των υπερβάσεων για ένα καλύτερο… μέλλον στην EuroLeague.

Το μεγάλο διπλό μέσα στο ΣΕΦ επί του «αιώνιου» αντιπάλου του αποτελεί μακρινό παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πρέπει να κοιτάξει το παρών και το μέλλον του στην EuroLeague, εκεί όπου το ξεκίνημά του δεν είναι το ιδανικό μετά από έντεκα αγωνιστικές. Οι πράσινοι «φιγουράρουν» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-9, σε μια κατάσταση που δεν αρμόζει στο μέγεθος και το brand name του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δουλεύει ασταμάτητα για να αντιστρέψει το κλίμα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα όσον αφορά τις αμφιβολίες για τις δυνατότητες και την ποιότητα του ρόστερ, αλλά έχει σταθεί άτυχος καθώς θα μπορούσε σε δύο με τρεις περιπτώσεις να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Ο ρυθμός και τα συνεχόμενα παιχνίδια στην ΕuroLeague δεν σε αφήνουν να μεμψιμοιρείς, με τον Παναθηναϊκό να καλείται άμεσα να κοιτάξει το παρών και το μέλλον του στη διοργάνωση, με τα πράγματα να μην αποκλείεται να γίνουν και χειρότερα αν δεν παρουσιάσει μια άμεση βελτίωση στην εικόνα του.

Είναι γεγονός και απτή πραγματικότητα πως οι συνθήκες με τις οποίες λειτουργεί το τριφύλλι δεν του επιτρέπουν να εφησυχάζεται, καθώς για να έρθουν οι νίκες θα πρέπει άπαντες να πιάσουν το 100% στην απόδοσή τους για να «υπερκεράσουν» το ποιοτικό έλλειμα που υπάρχει σε σύγκριση με τα άλλα ρόστερ της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα δεν έχει ευνοήσει τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει κληθεί να δώσει εφτά παιχνίδια μακριά από την έδρα του και μόλις τέσσερα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει ώστε να επέλθει ισορροπία στο συγκεκριμένο κομμάτι. Παράλληλα, μια ματιά στα παιχνίδια του επόμενου μήνα φτάνει για να καταδείξει το «βουνό» που έχουν να ανέβουν οι πράσινοι ώστε να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Νίκη που έχει να γευτεί εδώ και πέντε αγωνιστικές, το μεγαλύτερο διάστημα στη σύγχρονη ιστορία του. Ο επόμενος μήνας είναι γεμάτος από δύσκολους αγώνες, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά υποδεχόμενος τη Ζενίτ (25/11, 21:30), ενώ ακολουθούν οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2/12), Άλμπα Βερολίνου (10/12), Αρμάνι Μιλάνο (14/12), Μπαρτσελόνα (16/12) και ο Ολυμπιακός (23/12).

Γίνεται φανερό πως, ίσως με εξαίρεση την εντός έδρας αναμέτρηση με την Άλμπα, ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι το φαβορί σε κανένα άλλο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας ομάδες με θετικό πρόσημο στο ρεκόρ τους και υψηλές βλέψεις στην EuroLeague. Έτσι, οι πράσινοι θα μπουν στο «κυνήγι» των υπερβάσεων και ελπίζουν το τέλος του χρόνου να τους βρει σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα έρχεται στο ΟΑΚΑ

Ξεκίνημα σε αυτή την πολύ απαιτητική σειρά παιχνιδιών με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Παλιοί και αγαπημένοι γνωστοί θα επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλοι, με μοναδικό στόχο να δώσουν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις και στο αήττητο σερί που τρέχουν.

Το πρώτο σκέλος αφορά φυσικά τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Μάνο Παπαδόπουλο, οι οποίοι υπηρέτησαν το τριφύλλι από διαφορετικά πόστα αλλά με την ίδια επιτυχία και το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ζενίτ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της EuroLeague, έχοντας πέντε σερί νίκες, με το ρεκόρ της να βρίσκεται στο 8-3, μια «ανάσα» από την κορυφή της κατάταξης.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με ρόλους και αυτοματισμούς, και όλα αυτά έχοντας χάσει το καλοκαίρι τον καλύτερο παίκτη του (Πάνγκος), με τον αντικαταστάτη του (Νάπιερ) να μην έχει αγωνιστεί ακόμα εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του την τρίτη καλύτερη άμυνα (71,5 παθητικό), την ομάδα με το πέμπτο καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (36,1%) και τέταρτη στα ριμπάουντ (35,8), ενώ όσον αφορά στα αμυντικά της καθήκοντα, αναγκάζει τους αντιπάλους της να σουτάρουν με 49% στα δίποντα, που είναι το δεύτερο χειρότερο ποσοστό μεταξύ των 18 ομάδων.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024