Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι ατμοσφαιρικές σειρές μυστηρίου που θα γεμίσουν σασπένς τα κρύα βράδια του χειμώνα

Έξι ατμοσφαιρικές σειρές μυστηρίου που θα γεμίσουν σασπένς τα κρύα βράδια του χειμώνα

Ποτέ το σαλόνι σου δεν ήταν τόσο συναρπαστικό

Τι είναι άραγε αυτό που μας κάνει να λατρεύουμε τόσο τα αστυνομικά θρίλερ; Υπάρχουν αμέτρητες απαντήσεις – όσες και τα πρόσωπα του genre – και είναι όλες σωστές. Η αδρεναλίνη σίγουρα καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις, η περιέργεια γύρω από το «μη κανονικό» ακολουθεί κάπου κοντά και, φυσικά, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν απολαμβάνουν την πρόκληση της επίλυσης ενός ζουμερού μυστηρίου. Ένα είναι το σίγουρο: Όλοι μας θα βρούμε αυτό που ψάχνουμε στις εξαιρετικές αστυνομικές σειρές της COSMOTE TV.

Αν και οι προτάσεις της πλατφόρμας είναι αμέτρητες, εμείς διαλέξαμε τις έξι αγαπημένες μας για να σου δώσουμε μια ιδέα. Και τις χωρίσαμε σε δυο κατηγορίες, ανάλογα με το αν σου αρέσουν οι σκληρές, ρεαλιστικές απεικονίσεις ή αν προτιμάς τις σειρές που ξυπνάνε τον ερασιτέχνη ντετέκτιβ που κρύβεις μέσα σου. Στην πραγματικότητα, όμως, όποια και να διαλέξεις είναι σίγουρο ότι σε περιμένουν νύχτες γεμάτες σασπένς.

Μέρος Πρώτο: Θρίλερ απ’ τη ζωή βγαλμένα

Time – Μια ανατομία της διαφθοράς

Series ID: Ένας τρόφιμος και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος σε μια φυλακή της Βρετανίας, προσπαθούν να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους σε ένα περιβάλλον γεμάτο κινδύνους και διαφθορά.

Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου: Πρώτα από όλα, για τέσσερις λέξεις: Σον Μπιν, Στίβεν Γκράχαμ. Ο πρώτος έχει φυλακιστεί για έναν φόνο που διέπραξε άθελά του, ο δεύτερος είναι ο σωφρονιστικός υπάλληλος που προσπαθεί να προστατεύει τους τροφίμους που έχει υπ’ ευθύνη του. Και οι δύο δίνουν ίσως τις πιο καθηλωτικές ερμηνείες της ζωής τους και αυτό λέει πολλά, αφού μιλάμε για δυο κορυφαίους ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε ουκ ολίγες οσκαρικές παραγωγές. Καθώς ένας επικίνδυνος εγκληματίας εκβιάζει τον Γκράχαμ, στην οθόνη μας εμφανίζεται ο πραγματικός πρωταγωνιστής: μια ανατομία του διεφθαρμένου σωφρονιστικού συστήματος, στο οποίο οφείλονται τα περισσότερα ανθρώπινα λάθη της ιστορίας. Μια εις βάθος αλλά και ψύχραιμη κριτική ματιά, προσδίδει ουσία και αληθοφάνεια στη μοναδική σειρά του πρώτου μέρους της λίστας που δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Des – Ο serial killer της διπλανής πόρτας

Series ID: Η αληθινή ιστορία του σκωτσέζου κατά συρροή δολοφόνου, Ντένις Νίλσεν, και τα γεγονότα γύρω από τη σύλληψη και την καταδίκη του από τις αρχές του Λονδίνου το 1983.

Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου: Μια ιστορία που άξιζε να ειπωθεί, βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους για να την αφηγηθούν με τους όρους που πρέπει. Το μυστήριο εδώ δεν είναι ποιος είναι ο δολοφόνος. Αυτό το μαθαίνουμε από το πρώτο επεισόδιο, όταν… ο ίδιος καλεί την αστυνομία. Εξηγήσεις αναζητούμε για άλλα πράγματα: τι οδηγεί έναν τόσο «φυσιολογικό» άνθρωπο σε μια τόσο φρικιαστική παράλληλη ζωή; Ποια κοινωνία γεννά αυτές τις συμπεριφορές και πώς η αδιαφορία της καταλήγει να μεταφράζεται σε ανοχή; Και – κυρίως – πόσο ταλαντούχος είναι πια ο Ντέιβιντ Τέναντ; Στο τελευταίο θα σου κάνουμε spoiler: εξαιρετικά πολύ. Άλλοι λόγοι που αξίζει να δεις τη σειρά που προβάλλεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV; Η απεικόνιση της φρίκης με τον τρόπο που της αξίζει, αλλά και η πολύ φυσικά δοσμένη κοινωνική κριτική, που θα σου δώσει και αρκετές καλές αφορμές να αναλογιστείς τον τρόπο που καταναλώνεις ειδήσεις. Ιδίως του αστυνομικού ρεπορτάζ.

The Pembrokeshire Murders – Μια συναρπαστική μάχη με το χρόνο

Series ID: Ένας αστυνομικός προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία εις βάρος ενός serial killer πριν αυτός αποφυλακιστεί, έχοντας εκτίσει την ποινή του για άλλα αδικήματα. Και ναι, είναι πραγματική ιστορία.

Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου: Μπορεί να έχεις συνδέσει τους κατά συρροή δολοφόνους με τις ΗΠΑ, όμως όπως βλέπεις η Βρετανία έχει επίσης υποφέρει από τη δράση τους. Αποφεύγοντας να εστιάσει στον δολοφόνο ως «διάνοια» ή έστω ως ένα τέρας από το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας, η σειρά θέτει τα θύματα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και εκτός από το σασπένς και το μυστήριο, μας βοηθά να νιώσουμε και τον πόνο που συνοδεύει πάντα τέτοιες υποθέσεις. Συμπέρασμα; Το true crime στα καλύτερά του.

Μέρος Δεύτερο: Τροφή για τον ντετέκτιβ που κρύβεις μέσα σου

Grace – Ένα καθαρόαιμο whodunit με απολαυστικές ανατροπές

Series ID: Ένας έκπτωτος ντετέκτιβ πληρώνει τις ανορθόδοξες μεθόδους του με την πλήρη καταστροφή της καριέρας του, μέχρι που ένας συνάδελφός του ζητά τη βοήθειά του σε μια υπόθεση που αποδεικνύεται πιο περίπλοκη από ό,τι φανταζόταν.

Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου: Βρετανίλα γεμάτη σασπένς, το Grace ανήκει σίγουρα στις σειρές που θα λατρέψεις. Δεν θα αποκαλύψουμε πολλά, αν και οι ανατροπές είναι τόσες – και τόσο επιτυχημένες – που δύσκολα θα καταφέρναμε να σου το χαλάσουμε. Long story short, μια παρέα που πηγαίνει σε bachelor party σκοτώνεται σε τροχαίο. Όμως λείπει ο γαμπρός. Οι θεατές μαθαίνουν πριν τους ντετέκτιβ ότι αιτία για αυτό είναι μια (μάλλον κακόγουστη) φάρσα: οι φίλοι του, που πήγαιναν να τον βρουν την ώρα που σκοτώθηκαν, τον είχαν θάψει (!) αφήνοντάς του μόνο έναν αναπνευστήρα και ένα walkie talkie. Σύντομα, όμως, αποδεικνύεται ότι οι ντετέκτιβ δεν δίνουν μάχη μόνο με τον χρόνο, καθώς οι δολοφονίες διαδέχονται η μια την άλλη. Στα μεγάλα plus της τηλεοπτικής μεταφοράς των μπεστ σέλερ μυθιστορημάτων του Πίτερ Τζέιμς ο καταπληκτικός Τζον Σιμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει σε κάθε επεισόδιο.

The Sinner Season 4 – Το μεγάλο φινάλε της σειράς που δεν χρειάζεται συστάσεις

Series ID: Σε περίπτωση που με κάποιο τρόπο έχεις καταφέρει να μην ακούσεις ποτέ για το The Sinner, να σου πούμε ότι παρακολουθεί την προσπάθεια του ντετέκτιβ Χάρι Άμπροουζ να ανακαλύψει τους δράστες αλλά και τα κίνητρα πίσω από «παράξενα» εγκλήματα, ενώ παλεύει με τα τραύματά του. Η τέταρτη σεζόν, που ήρθε στην COSMOTE TV, αναμένεται να είναι και η τελευταία.

Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου: Πρώτα από όλα για τον εξαιρετικό Μπιλ Πούλμαν, σε μια (ακόμη) εκπληκτική ερμηνεία του Άμπροουζ. Δεύτερον γιατί η σειρά φέτος καταφέρνει και να επιστρέψει στην παλιά, καλή συνταγή της, και να προχωρήσει σε σημαντικές ανατροπές της δομής της. Κρατάει, δηλαδή, όλα τα καλύτερα στοιχεία της και παράλληλα πραγματοποιεί μια φρέσκια «βουτιά» στην περίπλοκη ψυχοσύνθεση του Άμπροουζ. Φυσικά, δεν βλάπτει καθόλου και το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο ένα εξωτικό νησί, την εξαφάνιση της μυστηριώδους κληρονόμου μιας ισχυρής οικογένειας, τον μυστικισμό που λατρέψαμε στους προηγούμενους κύκλους και πολύ, πολύ σασπένς. Επίσης, κάτι μας λέει ότι θα ξαναδούμε πολλές φορές την εξαιρετική Άλις Κρέμελμπεργκ που καταφέρνει να δώσει ζωή στην αγνοούμενη πρωταγωνίστρια.

The Bay – Μυθιστορηματική αγωνία, αριστοτεχνικές ανατροπές

Series ID: Μια ντετέκτιβ, η Λίζα Άρμστρονγκ αναλαμβάνει την υπόθεση της εξαφάνισης δυο έφηβων αδερφών. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ό,τι δείχνουν με την πρώτη ματιά – και, αναπάντεχα, στην υπόθεση κατά κάποιο τρόπο εμπλέκεται και η ίδια.

Γιατί να χάσεις τον ύπνο σου: Το The Bay είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη βρετανική crime σειρά μετά το Broadchurch – και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σε σενάριο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Ντάρα Κάρβιλ, καταφέρνει να ξαφνιάζει διαρκώς τον θεατή με την πυκνή της πλοκή και έχει ήδη ανανεωθεί για τρίτη σεζόν. Το φόντο της παραλιακής βρετανικής πόλης δημιουργεί την ασφυκτική ατμόσφαιρα που χρειάζεται κάθε σειρά μυστηρίου που σέβεται τον εαυτό της και σε κάθε επεισόδιο έρχεται και μια εξέλιξη που δεν θα μπορούσες να περιμένεις. Τι να μην σου αρέσει, λοιπόν;

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024