Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Καιρός – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες – Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις νότιους ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας λόγο για πανευρωπαϊκό «καιρικό καρουζέλ», θα χρειαστεί ιδιαίτερα προσοχή την Παρασκευή λόγω των θυελλωδών νοτιάδων που θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σύμφωνα με αυτό, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Την Παρασκευή (26/11) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.

Το Σάββατο (27/11) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν της Παρασκευής που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28/11) και τη Δευτέρα (29/11) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

«Καιρικό καρουζέλ»

«Προσοχή: Πρόσκαιρα θυελλώδεις νοτιάδες την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Επιπλέον, συστήνει προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν την Παρασκευή το πρωί στην Ε.Ο Καστοριάς-Φλωρίνης (μέσω Βιτσίου αλλά και μέσω Πισοδερίου) και ενημερώνει ότι πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Αναμένεται πυκνή χιονόπτωση πάνω από τα 1000-1100 μέτρα στην περιοχή καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Δ. Φλώρινας, και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών μέχρι περίπου λίγο πριν το μεσημέρι, ενώ κακοκαιρία θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα με βροχές και πρόσκαιρα θυελλώδεις νοτιάδες».

Επίσης, κάνει λόγο για πανευρωπαϊκό «καιρικό καρουζέλ» που «θα φέρει τα πάνω κάτω στις καιρικές συνθήκες της γηραιάς ηπείρου τις επόμενες ημέρες, με την πρώτη επεκτατική κίνηση του χειμώνα σε πολλές περιοχές αρχικά των δυτικών, κεντρικών και βορείων τμημάτων της».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024