Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς – «Θλιβερή η τελευταία μου ανάμνηση από το Davis Cup»

Τζόκοβιτς – «Θλιβερή η τελευταία μου ανάμνηση από το Davis Cup»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τη συμμετοχή του στο Davis Cup, ενώ θυμήθηκε και την προηγούμενη φορά που πήρε μέρος στο εν λόγω τουρνουά.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, υποστήριξε ότι η Σερβία θα χρησιμοποιήσει την «πικρή» ανάμνηση της ήττας της στο Davis Cup του 2019 ως κίνητρο για να σηκώσει το εφετινό τρόπαιο για δεύτερη φορά.

Στους εναρκτήριους τελικούς του Davis Cup στη Μαδρίτη πριν από δύο χρόνια, η Σερβία αποκλείστηκε στους προημιτελικούς αφού ο Βίκτορ Τροΐτσκι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ηττήθηκαν στο καθοριστικό διπλό από την Ρωσία.

Στην πραγματικότητα είχαν τρία match point και στο τελευταίο ο Τροΐτσκι απέτυχε να «καθαρίσει» τον αγώνα ενώ είχε την ευκαιρία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στη συνέντευξη Τύπου που απολούθησε.

Η Σερβία έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο με τις Αυστρία και Γερμανία (θα παραταχθούν χωρίς τους κορυφαίους παίκτες τους) κι έχει τον πρώτο λόγο για να προκριθεί στα νοκ άουτ.

«Είναι υπέροχο που επιστρέφω με την ομάδα του Davis Cup», παραδέχθηκε ο «Νόλε» στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της εναρκτήριας αναμέτρησης της Παρασκευής (26/11) με την Αυστρία στο Ίνσμπρουκ, μια από τις τρεις διοργανώτριες για τους τελικούς των 18 εθνών που διεξάγονται σε 11 ημέρες.

«Η τελευταία ανάμνηση ήταν θλιβερή, ήμασταν όλοι πολύ συγκινημένοι, αλλά παρόλα αυτά είχαμε το κίνητρο να επιστρέψουμε μαζί και να το ξανακάνουμε, οπότε εδώ είμαστε και πάλι μαζί. Είμαστε όλοι φίλοι και η χημεία στην ομάδα είναι πολύ καλή. Αυτό είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία», πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Ο Τροΐτσκι, ο οποίος κέρδισε τον βαθμό για να εξασφαλίσει τη νίκη της Σερβίας, εμπνευσμένη από τον Τζόκοβιτς, επί της Γαλλίας στον τελικό του 2010 στο Βελιγράδι, είναι τώρα αρχηγός ενώ συμπαίκτες του Τζόκοβιτς είναι οι Φιλίπ Κράινοβιτς, Ντούσαν Λάγιοβιτς, Λάσλο Τζέρε και Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς.

Υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν λάβει σημαντική υποστήριξη από το σημαντικό αριθμό των Σέρβων που ζουν στην Αυστρία, ωστόσο, η «Olympia Halle» θα είναι «βουβή», καθώς πρόσφατα η Αυστρία μπήκε σε lockdown για τον περιορισμό των αυξανόμενων λοιμώξεων από την COVID-19.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αναμετρήσεις του 3ου και 6ου ομίλου θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία οπαδών, ένα «πικρό» πλήγμα για τη διοργάνωση που ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Ενώ λυπάται που θα λείψει η ενέργεια των οπαδών, ο Τζόκοβιτς υποστηρίζει τη διεξαγωγή του τουρνουά σε πολλές πόλεις, με τη βασική «οικοδέσποινα», Μαδρίτη, να… συνοδεύεται επίσης από το Τορίνο.

«Το Davis Cup θα πρέπει να το βιώσουν περισσότεροι άνθρωποι. Επομένως, είμαι υπέρ του εφετινού σχήματος και ότι υπάρχουν περισσότερες χώρες που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες ομίλων», σχολίασε ο «Νολε» και κατέληξε: «Δεν πίστευα ότι το σχήμα λειτούργησε πολύ καλά πριν από δύο χρόνια».

Ο αρχηγός της Βρετανίας Λίον Σμιθ, η ομάδα του οποίου θα παίξει τους αγώνες του 3ου γκρουπ στο Ίνσμπρουκ, δήλωσε ότι ήθελε πιο «ανοιχτό» διάλογο με την διεθνή ομοσπονδία τένις (ITF) και τους συνεργάτες της «Kosmos Tennis», σχετικά με τη μελλοντική μορφή του Davis Cup.

«Ακούω ότι κάποια πράγματα μπορεί να συμβούν τον επόμενο χρόνο, αλλά το ακούω μόνο από δεύτερο χέρι», είπε και συνέχισε: «Θα ήταν καλό να το συζητήσουμε πριν ληφθούν αποφάσεις».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024