Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλαστά πιστοποιητικά - Γιατροί σε Γαλλία και Βέλγιο στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Πλαστά πιστοποιητικά – Γιατροί σε Γαλλία και Βέλγιο στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Σύλληψη Γάλλου γιατρού για έκδοση πλαστών υγειονομικών πιστοποιητικών εμβολιασμού - Δικαστική έρευνα κατά Bέλγου γιατρού για χιλιάδες πλαστούς εμβολιασμούς

Σε «επιδημία» τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αλλά και πλαστών εμβολιασμών, στην Ευρώπη.

Αυτή τη φορά, πάντως, κατηγορούμενοι σε τέτοιες υποθέσεις δεν είναι χάκερς και κυκλώματα, αλλά… γιατροί!

Γάλλος γιατρός, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι εξέδωσε τουλάχιστον 220 πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά, με τίμημα 1.000 ευρώ έκαστο, συνελήφθη και κρατείται, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ο γιατρός, ηλικίας 56 ετών, έχει το ιατρείο του στην κοινότητα Ζουανβίλ λε Πον, νοτιοανατολικά του Παρισιού.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιατρείο του, οι ερευνητές κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, πλαστά πιστοποιητικά και τεστ PCR. Επιπλέον, κατέσχεσαν «καμιά δεκαπενταριά τραπεζικούς λογαριασμούς με πολλές χιλιάδες ευρώ».

Οι φερόμενοι ως συνεργοί του, μια 53χρονη γυναίκα και ένας 49χρονος άνδρας, συνελήφθησαν επίσης και έχουν τεθεί υπό κράτηση, καθώς και περί τους είκοσι αγοραστές πλαστών πιστοποιητικών.

Αστυνομική πηγή σχολίασε ότι, στις υποθέσεις πλαστογραφίας που συνδέονται με την πανδημία της Covid, εμπλέκονται συχνά «άτομα που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα, χάκερς που χρησιμοποιούν κωδικούς γιατρών για να κατασκευάσουν τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά είναι σπάνιο ένας γιατρός να κάνει τέτοιες αγοραπωλησίες».

Τον Ιούλιο, οι ερευνητές τέθηκαν σε συναγερμό λόγω της ύπαρξης ενός λογαριασμού στο Snapchat, που πρότεινε πλαστά τεστ PCR και πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά. Οι έρευνες «κατέδειξαν ότι οι ασθενείς δεν είχαν ποτέ επισκεφθεί το ιατρείο».

Οι περίπου 20 πελάτες που κρατούνται, όλοι τους ενήλικες, δεν αντιτίθενται ιδιαίτερα στον εμβολιασμό. Ήταν «η περίοδος του καλοκαιριού», που τους είχε κινητοποιήσει: «Ορισμένες χώρες ζητούσαν έναν πλήρη εμβολιαστικό κύκλο και πλήρωναν υπέρογκα ποσά για να φύγουν για διακοπές», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Πλαστοί εμβολιασμοί στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο, η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση γιατρού που θεωρείται ύποπτος για την καταγραφή 2.000 πλαστών εμβολιασμών, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βαλλονίας, η οποία έκανε λόγο για τη «σοβαρότερη απάτη» μέχρι σήμερα στη διαχείριση της πανδημίας στο Βέλγιο.

Ο γιατρός προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ολόκληρη την Βαλλονία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αμειβόταν για εμβολιασμούς που δεν είχαν γίνει. Στόχος ήταν να αποκτήσει ο ασθενής υγειονομικό πιστοποιητικό, που θα του επέτρεπε να αποφύγει τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

«Πρόκειται για μία απάτη εμβολιασμού εκ μέρους ενός γιατρού, που κατέγραψε έναν αστρονομικό αριθμό ατόμων που υποτίθεται ότι εμβολίασε (…) 2.000 άτομα συνολικά», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Βαλλονίας, Κριστί Μορεάλ, σχολιάζοντας ότι είναι αδύνατον για ένα γιατρό να εμβολιάσει τόσους ανθρώπους σε τόσο διαφορετικά μέρη.

Οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του υπόκεινται επίσης σε δικαστική δίωξη, αλλά αρχικά τα πιστοποιητικά τους ακυρώθηκαν και οι αρχές θα έλθουν σε επαφή μαζί τους για να τους προτείνουν κανονικό εμβολιασμό.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024