Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πενγκ Σουάι - Τι πραγματικά συμβαίνει με την κινέζα σταρ του τένις;

Πενγκ Σουάι – Τι πραγματικά συμβαίνει με την κινέζα σταρ του τένις;

Παρά τη βιντεοσυνομιλία της με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συνεχίζονται οι ανησυχίες για την ασφάλεια της πρωταθλήτριας Πενγκ Σουάι, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί μόλις κατήγγειλε τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Πεκίνου για κατ’ εξακολούθηση βιασμό

Η κινέζα σταρ του τένις  Πενγκ Σουάι συνομίλησε μέσω βιντεοκλήσης χθες με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και του είπε ότι ήταν ασφαλής και καλά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Νωρίτερα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο της Πενγκ σε τουρνουά και κατόπιν σε εστιατόριο στο Πεκίνο δεν είχαν συμβάλλει το να αμβλυνθούν οι διεθνείς ανησυχίες. Οι ανησυχίες ξεκίνησαν έπειτα από δημόσια απουσία της Πενγκ σχεδόν τριών εβδομάδων αφότου ισχυρίστηκε ότι ένας πρώην υψηλόβαθμος κινέζος αξιωματούχος της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε τις κινεζικές αρχές να παράσχουν περισσότερα στοιχεία επαναλαμβάνοντας το σχόλιο της Ενωσης Αθλητριών Τένις ότι οι εικόνες ήταν «ανεπαρκείς» αποδείξεις. «Περιμένω μόνο ένα πράγμα: να μιλήσει», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξουν απροσδιόριστες διπλωματικές συνέπειες εάν η Κίνα δεν ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία ζήτησαν επίσης από την Κίνα να παράσχει αποδείξεις για το πού βρίσκεται η Πενγκ. Στην βιντεοκλήση η αθλήτρια είπε πως είναι καλά και ότι επιθυμεί να αποσυρθεί για λίγο καιρό, όμως ούτε αυτό πείθει διεθνείς οργανώσεις και κυβερνήσεις, καθώς δεν γνωρίζουν εάν τα δήλωσε όλα αυτά υπό πίεση και εάν κρατείται.

Νωρίτερα τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν νέα βίντεο της Πενγκ Σουάι εν μέσω των διεθνών πιέσεων προς το Πεκίνο να δώσει αδιάσειστες αποδείξεις ότι είναι ζωντανή και ασφαλής. Τα τελευταία βίντεο, που δημοσιοποιήθηκαν χθες από τον Χου Σιτζίν, διευθυντή της κρατικής εφημερίδας «Global Times», δείχνουν την παίκτρια σε αγώνα τένις νέων στο Πεκίνο χθες, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Ενα άλλο βίντεο τη δείχνει να τρώει το βράδυ του Σαββάτου σε εστιατόριο στο Πεκίνο με τον προπονητή και φίλες της και να συζητούν για αγώνες τένις.

Εκπρόσωπος της Ενωσης Αθλητριών Τένις τόνισε πως το βίντεο αυτό είναι «ανεπαρκές» ως απόδειξη και δεν καλύπτει τα ερωτήματα της Ενωσης για το εάν η Πενγκ είναι καλά. Οπως τόνισε ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος της Ενωσης «είναι θετικό ότι τη βλέπουμε, όμως δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι ελεύθερη  και ικανή να πάρει αποφάσεις και να δράσει μόνη της, χωρίς πιέσεις ή εξωτερική μεσολάβηση. Το βίντεο από μόνο του δεν είναι επαρκές. Παραμένω ανήσυχος για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι και για το ότι οι καταγγελίες της για σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε λογοκρίνονται και γίνεται προσπάθεια απόκρυψής τους».

Η Πενγκ, πρώην Νο 1 του διπλού στον κόσμο, δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από τις 2 Νοεμβρίου, όταν κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκάολι, ο οποίος είναι τώρα στα 70 του. Η τενίστρια κατήγγειλε ότι ο Ζανγκ την «ανάγκασε» να κάνουν σεξ αρκετές φορές στο πλαίσιο σχέσης που είχαν επί αρκετά χρόνια. Οι ισχυρισμοί αυτοί αναρτήθηκαν στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo και λίγο αργότερα σβήστηκαν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κρατική CGTN δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Twitter ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για email που έγραψε η Πενγκ στην Ενωση Αθλητριών Τένις.

Η Ενωση απείλησε να τερματίσει τα προσοδοφόρα συμβόλαια με την Κίνα, εκτός και αν ενημερωθεί ότι η Πενγκ είναι ασφαλής και καλά. Στο email, κάποιος που εμφανίζεται ως η Πενγκ ισχυρίζεται ότι οι προηγούμενες κατηγορίες της «δεν είναι αληθινές» και ότι «αναπαύεται στο σπίτι και όλα είναι καλά». Ομως εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες ότι το email ανήκει στην αθλήτρια και γι’ αυτό η Ενωση αλλά και άλλοι οργανισμοί ζητούν να επιβεβαιώσουν ότι η Πενγκ είναι καλά και ασφαλής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024