Οι εκπαιδευτικές ανάγκες στο Δήμο Φυλής πολλαπλασιάζονται και η ανέγερση ενός νέου σχολείου κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη. Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σε οικόπεδο σχεδόν 3 στρεμμάτων το οποίο απαλλοτρίωσε η Δημοτική Αρχή

Ένα έργο που ήταν όνειρο ετών για τη Συνοικία της Ζωφριάς Άνω Λιοσίων, μέρα με τη μέρα,  γίνεται πραγματικότητα, καθώς οι εργασίες για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.


Το νέο κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει 6/θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο στο Οικοδομικό Τετράγωνο Κ2211, μεταξύ των οδών Ερμού – Πανός – Δαιδάλου – Νιόβης, σε οικόπεδο 2791,88 τ.μ. το οποίο απαλλοτρίωσε η δημοτική αρχή


Η ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου ικανοποιεί το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της Ζωφριάς για τη δημιουργία και δεύτερου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή, λόγω των αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.

Την ικανοποίησή του για την πορεία  των εργασιών ανέγερσης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. «Τα έργα για την αύξηση της δυναμικότητας της Σχολικής Στέγης στο Δήμο μας με την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων, αποτελούν για τη Διοίκηση μας , βασική προτεραιότητα.

Οι υπερσύγχρονοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων, στο Ζεφύρι και στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους ενώ παράλληλα με την  ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου,  προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για το 5ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων. Ταυτόχρονα, με διαρκείς εργασίες συντηρούμε υψηλό το επίπεδο των υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων μας» ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr