Την βοήθεια των πολιτών ζητάει ο Δήμος Καλαμαριάς, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια επιβίωσης μεγάλου αριθμού συνανθρώπων τους που ζούνε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Τα αιτήματα για βοήθεια πολλαπλασιάζονται σε όλη την Ελλάδα από τις Αυτοδιοικητικές αρχές, που στρέφονται στην φιλοτιμία και την καλοσύνη των δημοτών τους, μην έχοντας άλλες λύσεις

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσκαλεί την καλοσύνη των δημοτών του προκειμένου να ανακουφίσουν με τις δωρεές τους πολλούς συνανθρώπους τους που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Μάλιστα, προκειμένου να ενισχύσουν το συναίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινότητα, προσφέρουν σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη ένα δώρο.

Η ανακοίνωση τους Δήμου Καλαμαριάς αναφέρει:

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς θα συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.

Την Τετάρτη  24 Νοεμβρίου 2021 συγκεντρώνουμε:

  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, ρύζι άσπρο/ κίτρινο, κριθαράκι, όσπρια, μακαρόνια, χυλοπίτες, πουρές, τοματοχυμός, αλεύρι και ζάχαρη κ.α)
  • Φάρμακα, τα οποία δεν σας χρειάζονται πια και δεν έχουν λήξει

…και η  Κεντρική βιβλιοθήκη θα σας χαρίσει βιβλία.

 Οι συνδημότες μας και οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν  από μεγάλη ποικιλία βιβλίων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό.

Τα καλάθια για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων θα παραμείνουν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου έως και την επόμενη Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Η διεύθυνση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης είναι  Αργυρουπόλεως 34, τηλ. 2310.423.233»

Παρατηρείται όλο και πιο έντονα τους τελευταίους μήνες, πως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις Δήμων σε όλη την χώρα. Διότι, όταν φτάνουμε σε σημείο τέτοιο, όπου η επιβίωση κάποιον ανθρώπων εξαρτάται από τους συμπολίτες τους, τότε υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο.

Τι θα γίνει εάν μειωθούν εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν; Τι θα γίνει όταν οι λίγοι που χρειάζονται βοήθεια γίνουν περισσότεροι; Τι θα γίνει αν ο κόσμος που πεινάει και δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, δεν ελπίζει πια πουθενά;

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr