Σχετικά με τις κακοποιήσεις ζώων η πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε κάθε βάναυση συμπεριφορά και τόνισε πως το νομοθετικό πλαίσιο αλλάζει προκειμένου να προστατέψει τις ανυπεράσπιστες αυτές ψυχές και πως η άσχημη συμπεριφορά στα ζώα συνήθως ακολουθείται από άσχημη συμπεριφορά και στους ανθρώπους

Για τη μεγάλη αγάπη που έχει στις γάτες, μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» στην ΕΡΤ2.

Όπως εξήγησε η κα Σακελλαροπούλου αυτή η αγάπη για τις γάτες προέκυψε «σχεδόν τυχαία, γιατί πάντα είχα, είχαμε γατιά. Και επειδή όλα τα ζώα, αγαπώ τους σκύλους και με συγκινούν, αλλά φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που με συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες. Και αυτό καμία φορά έχει να κάνει και με την απασχόληση καθενός».

Μιλώντας για την Καλυψώ, τη γάτα που έχει υιοθετήσει η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι «όταν λοιπόν ήρθα εδώ, ακριβώς επειδή ο χώρος του Μεγάρου είναι ένας μνημειακός χώρος, θέλει μεγάλη προσοχή, ήμουν πολύ προβληματισμένη και είχα πει στην αρχή ότι δεν θα έχουμε ζωάκι εδώ. Ταξιδέψαμε όμως στην Κάρπαθο τυχαία και γνωρίστηκα με δύο κυρίες που έχουν ένα σωματείο φιλοζωικό της Καρπάθου.

»Και ήρθαν λοιπόν και εμφανίστηκαν με την Καλυψώ πολύ μικρή, είχε γεννηθεί πριν δύο μέρες, την είχαν βρει, ήταν η μία κυρία με τον σύζυγό της, είχαν βγει βόλτα, περίπατο στο βουνό και άκουσαν το γατάκι να φωνάζει μέσα στα θάμνα και την έσωσαν και την έφεραν να τη δούμε. Έτσι γνωρίσαμε λοιπόν τη μικρή Καλυψώ, αλλά μας μπήκε η ιδέα και υπέκυψα. Και μετά από έναν μήνα, αφού λίγο ξεπετάχθηκε και έκανε τα εμβόλιά της, ήρθε εδώ. Οφείλω να πω ότι ήταν και πολύ σημαντική η παρουσία της συντροφιάς στην πανδημία. Γιατί όσο να είναι, όλοι ζήσαμε περισσότερο μοναχικά αυτή την περίοδο».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ο πολιτισμός των ανθρώπων δεν σταματά στο πώς συμπεριφέρεται κανείς στους ανθρώπους αλλά και με τη στάση του απέναντι στα ζώα.

Σχετικά με τις κακοποιήσεις ζώων η πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε κάθε βάναυση συμπεριφορά και τόνισε πως το νομοθετικό πλαίσιο αλλάζει προκειμένου να προστατέψει τις ανυπεράσπιστες αυτές ψυχές και πως η άσχημη συμπεριφορά στα ζώα συνήθως ακολουθείται από άσχημη συμπεριφορά και στους ανθρώπους.

«Τα ζώα είναι ο πρώτος βαθμός του ανυπεράσπιστου, μετά ερχόμαστε στις άλλες ευάλωτες μορφές ας πούμε. Πιο ευάλωτη μπορεί να θεωρείται μια γυναίκα από τον σύντροφο της κ.λπ. Επομένως, εκεί θέλω να πιστεύω ότι όσο γίνεται οι νεότεροι που τα αποδοκιμάζουν απολύτως αυτά και προστατεύουν και τα ζωάκια. Μπορεί παλιά κάποιος στο σπίτι του να είχε στην αυλή του τον γείτονα και να έβλεπε κάτι και να μην ασχολείτο να το καταδικάσει ή να το καταγγείλει. Αυτά τώρα ευτυχώς αλλάζουν» υπογράμμισε η κα Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr