Η κορούλα του Gregory Orekhov ονειρευόταν να έχει το δικό της υπαίθριο καταφύγιο αλλά έβρισκε βαρετές όλες τις κλασικές επιλογές.

Οπότε ο Ρώσος καλλιτέχνης δημιούργησε για αυτή ένα μικρό καταφύγιο σε σχήμα αβγού. Αν και το ωοειδές καταφύγιο κατασκευάστηκε για ένα μικρό παιδί, το πρότζεκτ σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. «Όλοι μας αποζητούμε απομόνωση, από καιρό σε καιρό» λέει ο Orekhov.

Σύμφωνα με τον Orekhov, ένα ωοειδές είναι ένα τέλειο σχήμα με όρους αρχιτεκτονικής και αναλογιών και δεν υπάρχει τίποτα περιττό σε αυτό. Παράλληλα, είναι το πιο αρχαίο σύμβολο, μια απεικόνιση νέου ξεκινήματος, αναγέννησης και απείρου.


«Ενσωματώνει έναν μικρόκοσμο μιας νέας ζωής, αντιπροσωπεύει σε μικρογραφία ένα σύμπαν, έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε ένα εύθραυστο κέλυφος» επισημαίνει ο Ρώσος καλλιτέχνης. «Από τη στιγμή που εισέλθει κάποιος, έχει την ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία της «ζωής πριν τη γέννηση», να βρεθεί στην προστασία μιας απόκοσμα εύθραυστης αλλά συμπαγούς δομής, σε απόλυτη σιωπή την οποία, σήμερα, έχουν αποστερηθεί οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων».

Το ωοειδές καταφύγιο συναρμολογήθηκε με εκατοντάδες ελάσματα κόντρα πλακέ, το ένα πάνω στο άλλο. Οι τοίχοι έχουν πάχος μόνο 30 χιλιοστά. Η πόρτα χρησιμεύει για ανανέωση του αέρα και για φυσικό φως. Τρία σκαλοπάτια από ανοξείδωτο ατσάλι οδηγούν στο εσωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr